Grupul Somaco, unul dintre cei mai mari producatori de prefabricate din Romania, detinut de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, va investi 8 milioane euro pentru achizitia fabricilor Europrefabricate din Timisoara si Targoviste, dar si pentru extinderea in vestul tarii.

Esti interesat(a) de piata de fuziuni si achizitii? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 12 iunie. Participarea este gratuita. Te poti inscrie aici.

Firma Europrefabricate este detinuta indirect de investitori italieni. Cele doua fabrici de elemente prefabricate din beton au fost cumparate la inceputul lunii iunie, astfel ca Somaco a ajuns la un numar de sase unitati de productie. Grupul detinea deja patru fabrici, la Buzau, Roman, Adjud si Teius."Prin aceasta achizitie, grupul Somaco a devenit cel mare mare producator de elemente prefabricate de beton din Romania. Preluarea celor doua fabrici se inscrie in strategia noastra, care vizeaza diversificarea gamei de produse, largirea portofoliului de clienti si extinderea spre noi arii geografice. Am deschis astfel drumul catre lucrari de mare anvergura, localizate in orice colt al tarii, pe care le putem onora eficient din mai multe locatii. De exemplu, pentru lucrarile din zona Bucuresti putem livra structuri prefabricate din trei fabrici - Buzau, Targoviste si Teius", a declarat, Gabriel Colobatiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate, .

Oresa Ventures a asigurat capitalul pentru achizitia Europrefabricate atat prin contributie financiara directa, cat si prin atragerea de imprumuturi bancare. Aceasta suma a finantat tranzactia in sine, dar si investitiile in capitalul de lucru. In ultimii cinci ani, grupul Somaco a investit alte 13 milioane euro pentru extinderea capacitatii de productie si a gamei de produse, pentru retehnologizare si instruirea personalului.

Planul Somaco de a achizitiona un jucator local a fost semnalat inca de anul trecut de catre Gabriel Colobatiu, care, intr-un interviu acordat wall-street.ro sublinia acest lucru. “Luam in calcul orice oportunitate de achizitie. Suntem foarte interesati sa cumparam o fabrica in sudul tarii sau in vest, zone in care momentan nu suntem prezenti. Avem o activitate intensa concentrata in regiunea Moldovei si ne-am propus sa ne extindem operatiunile si la nivel teritorial., a spus Colobatiu in vara anului trecut. Mai mult, el a precizat atunci ca exclude posibilitatea ca grupul sa efectueze investitii in facilitati de productie tip greenfield pe o piata care este supracapacitata, fiind practic mai multi producatori decat cererea reala din piata.

Portofoliul de produse al Somaco Grup Prefabricate cuprinde sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA si gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructura electrica. Grupul Somaco este detinut de fondul de investitii suedez Oresa Ventures, care are in portofoliu companii precum Fabryo Corporation, RTC Proffice Experience, Kiwi Finance, Trinity, Medicover, La Fantana.

Principalii concurenti ai Somaco Grup Prefabricate pe piata locala sunt Celco, Prefab dar si Xella Romania – prin brandul Ytong.

Sursa foto: somaco.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri