Kvaerner IMGB si-a redus valoarea facturii cu aproape 8% ca urmare a implementarii mai multor programe de crestere a eficientei energetice, a declarat, pentru NewsIn, directorul pentru Energie si Utilitati din cadrul companiei, Costel Cirstea
"Ne-am redus valoarea facturii la electricitate cu 7,5 - 8% ca urmare a renegocierii tarifelor si a investitiilor facute", a spus directorul pentru Energie si Utilitati din cadrul Kvaerner IMGB, care este totodata si managerul energetic al companiei. Potrivit acestuia, numai prin schimbarea programului de lucru in intervalele de timp cand energia este mai ieftina (adica in afara orelor de varf) s-a obtinut o reducere de 5% a facturii de electricitate.

Reprezentantul Kvaerner a adaugat ca pana in prezent compania a facut investitii in instalarea si achizitionarea unor senzori de lumina, reducerea pierderilor de abur, achizitionarea de corpuri de iluminat performante. Cirstea a mai aratat ca in calitatea de manager energetic a instruit personalul sa-si disciplineze consumul de energie explicand angajatilor inclusiv diferenta dintre un bec normal si un bec eficient energetic.

Tot mai multe companii fac in ultimii ani eforturi pentru a-si reduce facturile la energie electrica si uneori reusesc.

Ultimele modificari ale legii privind utilizarea eficienta a energiei prevad ca toate companiile care folosesc o cantitate de energie cuprinsa intre 200 t si 1.000 tone echivalent petrol pe an sunt obligate sa intocmeasca la fiecare doi ani un bilant energetic realizat de o persoana fizica sau juridica autorizata. Mai departe, consumatorii care folosesc o cantitate de energie mai mare de 1.000 t echivalent petrol/an sunt obligati sa numeasca un responsabil cu atributii in domeniul gestiunii energiei si resurselor energetice, atestat de Agentia Romana pentru Conservarea Energiei (ARCE), in conditiile legii. In plus, aceste companii considerate mari consumatori trebuie sa efectueze anual un bilant energetic elaborat de o persoana fizica sau juridica autorizata de ARCE si daca au filiale sau sedii secundare vor trebui sa numeasca si acolo manageri energetici.

Potrivit ARCE, la 1 iunie 2006, 52 de companii desemnasera manageri energetici. Printre acestea se numara Mittal Steel Galati, RADET Bucuresti, Petrom Bucuresti, Rompetrol Rafinare, ADESGO Bucuresti, Luxten Lighting Company Bucuresti, Complexul energetic Turceni, Romtelecom Bucuresti, Compania Nationala a Huilei Petrosani, Distrigaz Sud Bucuresti si Apa Nova Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri