Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca societate Oltchim Ramnicu Valcea nu va fi inchisa, adaugand ca au fost aplicate toate masurile pentru a face combinatul viabil, acesta fiind eligibil pentru credite.

“Din cate stiu de la ministrul Economiei, m-a informat ca Oltchim nu mai are pierderi in acest moment, sunt cele din trecut, dar in acest moment nu are pierderi, este considerat eligibil pentru credite si are piata de desfacere si toate masurile de restructurare pentru a o face viabila au fost aplicate”, a spus Ponta, intrebat despre faptul ca termenul de privatizare a Oltchim expira vineri, 6 iunie, potrivit Mediafax.

Oltchim nu va fi inchis si daca nu va fi privatizat in 6 iunie, asa cum s-a angajat Guvernul, combinatul chimic va fi vandut alta data, a declarat marti ministrul Economiei, Constantin Nita. "Oltchim reprezinta un obiectiv pentru Guvern. Daca nu-l privatizam nici in 6 iunie vom reusi alta data. (...) Sa nu-si inchipuie cineva ca vom inchide aceasta fabrica", a afirmat Nita intr-un forum pe teme energetice.

Ministrul a adaugat ca Oltchim trebuie sa nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie sa gaseasca finantare pentru a pune in functiune una sau doua linii de productie. "Exista investitori care vor sa ia la pachet Oltchim si Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discutii si cu OMV Petrom", a mai spus Nita.

Incercarile de vanzare a Oltchim, esuate

Multiplele incercari de vanzare a Oltchim din ultimii ani au esuat. Cea mai recenta a fost in luna martie, cand statul nu a primit nicio oferta de cumparare. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim. Combinatul a intrat in insolventa in ianuarie 2013.

In primul trimestru, combinatul a inregistrat o cifra de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decat in primele trei luni ale anului trecut, cand a raportat 82,7 milioane lei, si pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), in scadere cu 34,6% fata de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimara a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generata de activitatea de petrochimie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri