In acest moment Blue Air opereaza din Bucuresti catre: Paris, Lyon, Barcelona, Madrid, Valencia, Roma, Torino, Milano, Istanbul, Maastricht, Frankfurt si din Arad catre Valencia. Incepand cu 29 octombrie 2006, Blue Air isi mareste aria de acoperire si va opera spre Valencia si din Targu Mures cu doua frecvente saptamanale, in zilele de marti si vineri.

Compania Blue Air este o companie aeriana privata construita dupa modelul „low-fares” (tarife accesibile), model care a aparut si s-a dezvoltat in Statele Unite ale Americii si ulterior in Europa de Vest. Compania opereaza in prezent de pe Aeroportul International Bucuresti-Baneasa, situat la 10 km de centrul orasului. In cursul anului 2005, compania a transportat peste 240.000 de pasageri, avand ca destinatii Italia, Spania, Franta, Germania, Olanda, Turcia. Flota Blue Air este constituita din trei aeronave moderne, Boeing 737, seriile 300 si 500, cu capacitati cuprinse intre 144 si 123 de locuri.

Compania aeriana Blue Air a incheiat anul trecut cu o pierdere de 13,8 milioane lei (3,8 milioane euro). Aceasta la o cifra de afaceri de peste 24 milioane de euro. Anul trecut, gradul mediu de ocupare al aeronavelor Blue Air a fost de circa 70%, cele mai aglomerate curse fiind cele spre Italia si Spania, state unde lucreaza si calatoresc multi cetateni romani.

Pentru acest an, conducerea Blue Air mizeaza pe o cifra de afaceri de 35-36 milioane de euro si majorarea numarului de pasageri. Incasarile din 2005 au depasit estimarile initiale ale companiei, care se astepta la o cifra de afaceri de aproximativ 20 milioane de euro. Blue Air este singurul operator aerian low-cost cu capital integral romanesc.