Cererea societatii care administreaza clubul FC Dinamo de deschidere a procedurii de insolventa a fost admisa, joi, de Tribunalul Bucuresti, care a stabilit termenul pentru continuarea procesului la 10 septembrie.

"Admite cererea debitorului FC Dinamo 1948. Deschide procedura general a insolvenei. Termen pentru continuarea procedurii la 10.09.2014. Desemneaz administrator judiciar pe CII Dascl Ctlin Andrei care va îndeplini atribuiile prevzute de art. 20 raportat la art. 49 al.1 lit. a din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenei, cu o remuneraie de 1500 lei din averea debitorului.", se arat în soluia pronunat de Tribunalul Bucureti, informeaza Mediafax.

Miercuri, a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat la 13 mai, la Tribunalul Bucureti, prin care clubul condus de Ionu Negoi solicita deschiderea procedurii de insolven. FC Dinamo este al aselea club de Liga I care solicit intrarea în insolven în ultimii doi ani, dup FC Rapid, Gloria Bistria, Universitatea Cluj, Oelul Galai i FC Vaslui.

Comisia pentru acordarea licenei cluburilor a retras, la 21 mai, licena clubului Dinamo pentru participarea în competiiile de club UEFA în sezonul 2014-2015 la solicitarea directorului Administraiei de Liceniere din cadrul FRF, Viorel Duru. Ulterior, la 28 mai, Comisia de Apel a Administraiei de liceniere a FRF a respins memoriul gruprii FC Dinamo prin care contesta retragerea licenei.

Conform legislaiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se afl în insolven. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiiile pe care le organizeaz dup un an de la încheierea acestei proceduri. Formaia condus de Flavius Stoican a ocupat poziia a patra în clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care îi permitea s participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediia 2014-2015. Urmtoarea echip în clasament care deine licen pentru cupele europene este CFR Cluj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri