Colegiul Consultativ al Consiliului Concurentei a decis in unanimitate sa il propuna pe Bogdan Chiritoiu pentru un nou mandat de presedinte al institutiei, propunere care va fi transmisa Guvernului spre avizare, a declarat Violeta Alexandru, membru al Colegiului.

"In urma audierii candidatilor, membrii Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei l-au votat in unanimitate pe Bogdan Chiritoiu pentru un nou mandat, aceasta fiind recomandarea Colegiului, care va fi transmisa Guvernului. Domnul Oprescu (Gheorghe Oprescu, fost presedinte al Consiliului Concurentei, n.r.), contracandidat la functia de presedinte, a fost propus pentru functia de consilier de concurenta", a spus Alexandru, potrivit Mediafax.

Colegiul Consultativ al Consiliului Concuretei a fost infiintat in anul 2010 si institutionalizat in 2011, iar membri sunt Gabriela Tigu - prorector ASE, Flavius Antoniu Baias - decanul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti), Costel Stanciu - Presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania), Steven van Groningen - membru in Consiliul de Conducere a Consiliului Investitorilor Straini din Romania, Florin Pogonaru - Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Sorin Mindrutescu, director general Oracle Romania, Lucian Croitoru- membru al comitetului director al Centrului Roman de Politici Economice, Sorin Ionita Presedintele Expert Forum, Violeta Alexandru, directorul executiv al Institutului pentru Politici Publice.

Natalia Roman, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, si fostii presedinti ai Consiliului Concurentei Viorel Munteanu, Theodor Purcarea si Mihai Berinde sunt, de asemenea, membri ai Colegiului. Surse apropiate procesului de selectie au declarat pentru MEDIAFAX saptamana trecuta ca Bogdan Chiritoiu, actualul presedinte al Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, fost sef al instututiei, si deputatul PSD Daniel Barbulescu si-au depus candidatura la functia de presedinte al autoritatii de concurenta.

Mai multe posturi vacante

In total, un numar de 17 candidaturi au fost admise de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, in urma cercetarii efectuate de Comisia de verificare a candidaturilor din punct de vedere al conditiilor de numire prevazute de Legea concurentei, potrivit unui anunt publicat pe site-ul autoritatii. Pentru pozitia de presedinte al Consiliului au fost depuse trei candidaturi, respectiv Bogdan Chiritoiu, Gheorghe Oprescu, predecesorul lui Chiritoiu la sefia institutiei, si Daniel Barbulescu, deputat PSD. Cele 17 candidaturi vizeaza un post de presedinte, doua de vicepresedinte si doua de consilieri de concurenta. Plenul Consiliului Concurentei are sapte membri, din care cinci pozitii sunt vacante.

Potrivit surselor citate, Oprescu si Barbulescu si-au depus candidaturile si pentru alte pozitii decat cea de presedinte. Pentru posturile de vicepresedinte si consilieri de concurenta, printre candidati se numara mai multe persoane care lucreaza sau au mai lucrat in Consiliul Concurentei, precum Alexe Gavrila, fost vicepresedinte in Consiliul Concurentei, Adrian Dodita, inspector de concurenta, Nicolae Serdin, inspector de concurenta, Dragos Vasile, membru in plenul Consiliului.

Un alt candidat este Bogdan Chetreanu, fost comisar in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare. Toti cei 17 candidati sunt intervievati de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, iar lista celor declarati calificati va fi transmisa Guvernului. Lista avizata de Guvern va fi transmisa in Parlament, iar candidatii vor fi audiati de comisiile de specialitate. Dupa audierea in Parlament, lista finala va fi transmisa catre presedintele tarii, care va da avizul final.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri