FAN Courier, cea mai mare companie privata de curierat din Romania, cu afaceri de peste 60 de milioane de euro anul trecut, a tinut sa felicite fondul de investitii Abris Capital Partners pentru cea mai recenta achizitie de pe piata de curierat din Romania, in urma careia a cumparat operatiunile operatorului Urgent Curier, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata.

„Tranzactia realizata de Abris Capital Partners este una importanta pentru piata locala de curierat, mai ales ca vine la doar 20 de luni de la prima achizitie in domeniu. Ii felicitam pentru consolidarea facuta pe piata. Speram ca entitatea rezultata in urma fuziunii sa ne poata provoca mai mult, in asa fel incat sa fim cu totii din ce in ce mai buni", au declarat reprezentantii companiei.

Fondul de investitii Abris Capital Partners a cumparat integral Urgent Curier, care va fuziona cu Cargus, companie controlata de acelasi fond de private equity din 2012. Firma Urgent Curier este detinuta de sotii Sebastian Balasescu si Corina Balasescu, fiecare cu 50% din actiuni.

“Antreprenorul roman este un erou absolut, se lupta cu un sistem care se schimba constant. Incearca sa cladeasca ceva pe niste nisipuri miscatoare. Ajunge sa ceara un pret convins de un consultant, insa de multe ori asteptarile lui sunt corecte. Omul a muncit toata viata sa cladeasca ceva, iar altcinvea ii face o oferta de cumparare. El are un numar in cap, pe care il considera corect pentru vanzarea afacerii”, a declarat Cezar Scarlat, managing director in Romania al Abris Capital Partners, la conferinta M&A Outlook 2013, organizata de catre wall-street.ro. Potrivit acestuia, antreprenorii nu sunt neaparat motivati de bani. “Nu merge sa pui presiune pe antreprenor. Din punctul lui de vedere, nu are nicio legatura cu multiplul. El se gandeste la ce nevoi are, ce va face cu banii, ce face el dupa vanzare”, mai spune Scarlat.

In 2013, afacerile Urgent Curier au crescut cu 28%, la 115,95 milioane de lei, in timp ce profitul net s-a erodat cu 2,7%, la 10,2 milioane de lei. In urma fuziunii, va rezulta un operator cu o flota de peste 1.800 vehicule de curierat, o echipa de 1.800 de curieri si o retea logistica cu 142 de depozite.
Conducerea noii organizatii va fi asigurata de Gian Sharp, actualul director general al Cargus, sub coordonarea unui Consiliu de Administratie format din managementul Abris Capital Partners si familia Balasescu.

Anul trecut, afacerile Cargus International au crescut cu 20%, la 115,68 milioane de lei, in timp ce pofitul net a coborat cu 1%, la 6,53 milioane de lei. La nivelul anului 2013, principalii jucatori pe piata serviciilor de curierat au fost FAN Courier - 280,5 milioane de lei, DHL Romania - 220,42 milioane de lei, TNT Romania - 164,41 milioane de lei si UPS Romania - 119,87 milioane de lei.

FAN Courier are o cota de piata de aproximativ 25% pe piata de curierat din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri