Metrorex scoate la licitatie lucrari la sectiunea Raul Doamnei - Eroilor, care face parte din tronsonul Drumul Taberei - Universitate, dar si la statia Valea Ialomitei, estimata la 1,06 miliarde de lei (241 milioane euro). Firmele care vor sa participe trebuie sa depuna documentatia pana pe data de 12 august.

Potrivit Metrorex, valoarea totala estimata a contractului care urmeaza a fi atribuit este de 856 milioane de lei, fara TVA. Valoarea estimata a lucrarilor se ridica la 778 milioane de lei, fara TVA, iar procentul pentru cheltuieli diverse si neprevazute este de 10%, respectiv 77,8 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Licitatia vizeaza lucrari de constructie pe magistrala 5, Tronsonul 1 (Drumul Taberei - Universitate), sectiunea 1, Raul Doamnei - Eroilor (Opera) si Tronsonul 2 (Universitate - Pantelimon), sectiunea 1 - statia, depoul si galeria de legatura Valea Ialomitei.

Contractul, cu garantie de participare

Firma sau firmele castigatoare vor executa lucrari la calea de rulare, dar si finisaje si compartimentari, instalatii de transport local calatori, instalatii electroenergetice, instalatii electromecanice, inclusiv echipare depou si instalatii de curenti slabi. Durata contractului este de 16 luni incepand de la data atribuirii, iar garantia de participare este de 15 milioane de lei.

Sursele de finantare sunt asigurate din sumele prevazute pentru Magistrala 5, respectiv de la bugetul de stat, un credit extern BEI si fonduri externe nerambursabile. Firmele care vor sa participe la licitatie trebuie sa prezinte lista lucrarilor executate in ultimii 5 ani, din care sa rezulte ca au executat lucrari similare, a caror valoare cumulata a fost de minim 731 milioane de lei.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 12 august, iar pe 19 august vor fi deschise ofertele. Catalin Homor, director de investitii al Metrorex, a declarat recent ca tronsonul Eroilor - Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou va fi finalizat in al doilea semestru din 2016, iar intregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finantarea fiind asigurata din fonduri europene si de la stat.

Urmeaza la licitatie: sectiunea 1 din tronsonul Eroilor - Drumul Taberei

"In cel mai scurt timp, respectiv saptamani, pachetul de cale de rulare pentru sectiunea 1 (Eroilor - Drumul Taberei - n.r.) din magistrala 5 va fi scos la licitatie. Pentru sectiunea 2, Iancului-Pantelimon, vrem sa finalizam documentatia de atribuire si sa-l scoatem la licitatie pana la sfirsitul anului, astfel ca in 2015 sa incepem lucrarile si la acest tronson", a spus el la sfarsitul lunii mai.

El a mentionat ca pentru sectiunea Eroilor - Iancului inceperea lucrarilor va mai intarzia, deoarece traverseaza zona centrala, care este o arie cu risc din cauza blocurilor vechi. Tinta Metrorex odata cu finalizarea magistralei 5 este ca 100.000 de calatori sa mearga cu metroul zilnic, respectiv o treime din populatia cartierului Drumul Taberei.

Comisia Europeana a aprobat pe 12 iunie o investitie de 409,5 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru tronsonul Eroilor - Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou. "Acest proiect este un exemplu bun al modului in care fondurile regionale europene pot ajuta la Romania sa revina la crestere economica. El va contribui la imbunatatirea mobilitatii pentru cetatenii nostri, asigurandu-le conditii sigure de calatorie si prietenoase cu mediul, si va face Bucurestiul si mai atractiv pentru investitori", a precizat comisarul pentru Politici Regionale, Johannes Hahn, care a aprobat, din partea Comisiei, acordarea investitiei din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Mii de locuri de munca

Se estimeaza crearea a 3.000 de locuri de munca in timpul lucrarilor si 246 dupa finalizarea proiectului, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene. Investitia va fi facuta prin POS Transport, in cadrul axei prioritare 2 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport". FEDR va finanta 409,5 milioane de euro din totalul de 481,7 milioane de euro.

In prezent, in Bucuresti, circa 600.000 de persoane circula zilnic cu metroul, adica o treime din populatia Capitalei. Investitiile pe care Metrorex le-a programat pana in 2020 se ridica la 900 milioane euro, din care 600 milioane euro vor fi asigurate din fonduri europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri