Agentia de evaluare Fitch a revizuit de la negativa la stabila perspectiva ratingului acordat The Rompetrol Group NV (TRG), potrivit unui comunicat al companiei.

Modificarea vine la mai putin de doua saptamani dupa ce Standard&Poor’s a luat aceeasi decizie si a confirmat ratingul B- pentru creditele pe termen lung ale companiei. „Grupul Rompetrol va continua sa creasca, iar deciziile celor doua agentii confirma faptul ca ne aflam pe un parcurs bun”, a declarat Dinu Patriciu, presedintele TRG.

In reevaluarea calificativului, Fitch a remarcat ca, desi investigatia asupra managerilor grupului a fost in plina desfasurare anul trecut, TRG a obtinut in 2005 rezultate financiare record, ajungand la un EBITDA de 164 milioane de dolari.

Agentia apreciaza si schimbarile facute in structura de conducere, prin trecerea la doua niveluri si numirea unui consiliu de administratie in care majoritatea membrilor sunt independenti. De asemenea, imbunatatirea ratingului ia in considerare si diversificarea geografica a grupului, prin achizitionarea Dyneff.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fitch a confirmat ratingul Rompetrol la "B+", cu perspectiva stabila