Compania Ursus Breweries are un plan de investitii pentru 2006 de peste 30 de milioane de dolari pentru extinderea capacitatii de productie cu 75% si modernizarea fabricii de bere de la Buzau

"Pe langa cresterea capacitatii de productie, acest proiect va facilita extinderi viitoare si costuri competitive, ceea ce va conduce la alinierea operatiunilor Ursus Breweries din Buzau la standardele SABMiller", a declarat, pentru NewsIn, directorul fabricii din Buzau, Cristian Matei.

In prezent, fabrica de bere de la Buzau are o capacitate de 800.000 hl pe an si aproximativ 300 de angajati. Din anul 1996 cand a fost achizitionata de SABMiller, s-au realizat investitii de peste 14 milioane de dolari.

In anul financiar aprilie 2005-martie 2006, compania URSUS Breweries a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 22% comparativ cu perioada anterioara. URSUS detine in prezent patru fabrici de bere si peste 1300 de angajati.

Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii din luna iulie, consumul mediu de bauturi alcoolice in Romania este de circa 6,21 litri pe cap de locuitor.Berea se situeaza in preferintele romanilor de peste 15 ani, cu aproape 70 de litri consumati anual, comparativ cu consumul mediu anual de vin de circa 32 de litri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »