Magazinele Baumax ar urma sa fie cumparate de un alt operator prezent pe piata locala, in carti pentru achizitie fiind Leroy Merlin, Praktiker si Kingfisher, au spus surse din piata pentru wall-street.ro.

Potrivit surselor citate, tranzactia ar urma sa fie incheiata in urmatoarele trei saptamani, in prezent stocul de marfa al Baumax fiind in regim de "consignatie".

WALL-STREET.RO a scris in editia zilei de joi ca exitul Baumax este iminent, dupa ce presa austriaca a precizat ca reprezentanta din Austria a Baumax a raportat cele mai mari pierderi din grup, de peste 150 de milioane de euro si a aratat ca pana la finalul acestui an retailerul va inchide toate magazinele pe care le detine pe pietele din Turcia, Romania, Bulgaria, dar si Croatia.

Baumax, companie care detine pe plan local un numar de 15 magazine, inca nu a raportat rezultatele financiare pe anul fiscal precedent, insa la nivelul anului 2012 compania a inregistrat un rulaj de 122 milioane de euro si pierderi de 2,2 milioane de euro.

Baumax este in acest moment prezenta pe pietele din Austria (65 de magazine), Cehia (24 magazine), Slovacia (14 magazine), Slovenia (3 magazine), Ungaria (15 magazine), Croatia (7 magazine), Romania (15 magazine), Bulgaria (8 magazine) si Turcia (7 magazine).

Retailerul austriac detine 158 de magazine, din care aproape jumatate in Austria, iar restul in Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Romania, Bulgaria si Turcia. Grupul a acumulat datorii de 1 miliard de euro, din care 350 milioane euro imprumuturi pentru operatiuni si 650 milioane euro credite ipotecare.

Piata romaneasca a retailului de bricolaj traverseaza o perioada dificila, marcata de retrageri si consolidare. Grupul britanic Kingfisher a preluat anul trecut, ce la grupul francez Besson, magazinele Bricostore din Romania, care sunt transformate in Brico Depot. Mai mult, potrivit unor informatii detinute de catre wall-street.ro OBI, unul dintre marii retaileri germani de bricolaj din Europa, se va retrage din Romania incepand cu 1 septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri