Compania de stat Romgaz Medias (SNG) intentiona sa vanda energie de pana la 66,6 milioane de lei pe bursa de energie OPCOM, insa vanzarea a esuat din cauza lipsei de oferte.

Producatorul de gaze si electricitate intentiona sa vanda intre 296.163 MWh si 361.977 MWh de electricitate pentru care cerea un pret de 184 lei pe MWh, fara TVA, informeaza Mediafax.

Valoarea totala a pachetului de energie scos la licitatie era cuprinsa intre 54,5 milioane de lei (12,4 milioane de euro) si 66,6 milioane de lei (15,1 milioane de euro). Electricitatea urma sa fie livrata in perioada 1 octombrie 2014-31 decembrie 2015.

Romgaz produce electricitate in termocentrala pe gaze Iernut, judetul Mures. Anul trecut, compania a avut venituri de aproape 237,4 milioane de lei (53,7 milioane de euro) din vanzarea de electricitate.

Termocentrala Iernut are o capacitate instalata de 800 MW si a produs anul trecut aproape 1 TWh de electricitate, echivalentul a 1,3% din productia de energie electrica la nivel national. Romgaz este controlat de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Citeste si:
Coronavirus | Romgaz se gândește la amânarea livrarilor spre...
Coronavirus | Romgaz se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Vasile, SanoPass: Ce se întâmplă cu tichetele de masă și abonamentele medicale
Setari Cookie-uri