Holcim, unul dintre cei mai mari producatori de ciment din lume, va renunta la productia de ciment de pe piata neo-zeelandeza, iar CEO-ul grupului din regiune va fi demis, activitatea companiei urmand sa fie mutata in Australia, scrie presa internationala.

Fabrica de ciment a Holcim din Noua Zeelanda, situata in orasul Westport, se va inchide din a doua jumatate a anului 2016, moment in care importurile din Waitemata (Auckland) si Timaru vor deveni complet operationale. Planurile companiei pentru a dechide o noua fabrica raman la stadiul de intentie, dar compania isi va pastra activele in eventualitatea in care vor demara constructia unei noi facilitati de productie.

Holcim si-a propus de asemenea sa isi vanda si operatiunile de var din Noua Zeelanda, care nu mai reprezinta in momentul de fata o pondere insemnata in business. Producatorul elvetian de ciment si-a anuntat la finalul verii anului trecut intentiile de a inlocui productia din Westport cu importurile, in incercarea de a-si eficientiza costurile operationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri