Primele 40 de companii din sectorul minier au inregistrat anul trecut o scadere cu 280 miliarde de dolari a valorii de piata, estimata la 958 miliarde dolari. Cele mai afectate au fost companiile din zona mineritului de aur, potrivit unui studiu al Pricewaterhouse Coopers (PwC).

"In 2013 companiile din industria miniera globala au fost fortate sa se adapteze la unul dintre cele mai dificile medii de operare din ultimii ani", conform studiului PwC, potrivit Mediafax.

Chiar daca societatile miniere din pietele emergente au avut anul trecut castiguri nete de 24 miliarde dolari, companiile din pietele dezvoltate au avut pierderi cumulate de 4 miliarde dolari, astfel ca profiturile au scazut in total cu 72%, la 20 miliarde dolari.

Profitabilitatea industriei a fost in 2013 la cel mai scazut nivel din ultimul deceniu ca urmare a scaderii metalelor, inclusiv al aurului, iar cantitatile extrase au fost mai mici cu 23%. Potrivit studiului, devine din ce in ce mai dificil pentru companii sa obtina licenta pentru a opera in toata lumea, "din moment ce guvernele sunt din ce in ce mai dornice sa mareasca cota de redevente".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri