Hidroelectrica, companie de stat aflata in insolventa, a inchis o linie de credit acordata de Citibank International in 2009, in valoare de 75 de milioane de euro. Compania intentioneaza sa mai plateasca integral pana la finele anului credite de investitii de 39 milioane euro.

"Pe fondul unei performante financiare de exceptie, cu un profit brut de 401 milioane lei cumulat la primele cinci luni din 2014, dupa deducerea taxei pe stalp aferente primului semestru in valoare de 75 milioane lei, Hidroelectrica a inregistrat o lichiditate in continua crestere. Astfel, compania a continuat procesul accelerat de reducere a serviciului datoriei financiare si la data de 30.06.2014 a inchis un alt credit de investitii de 75 de milioane de euro contractat de la Citibank International Plc. in 2009", se arata intr-un comunicat al producatorului de energie. Hidroelectrica a inchis in acest an mai multe credite de investitii si linii de credit in valoare de 231 milioane lei, respectiv de la ING Bank - 31 milioane lei, Alpha Bank - 80 milioane lei si Banca Transilvania - 120 milioane lei, informeaza Mediafax.

In aprilie, compania, controlata de stat, a rambursat anticipat si creditul de investitii contractat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in valoare de 110 milioane euro. "De la intrarea in insolventa acum 2 ani, soldul datoriilor financiare catre banci s-a redus cu 625 milioane euro, de la 841 milioane euro la data de 20 iunie 2012 pana la 216 milioane euro, la data de 30 iunie 2014. Soldul creditelor de investitii urmeaza a fi redus cu inca 39 milioane euro pana la sfarsitul anului curent, ca urmare a decontarii la termen a tuturor ratelor scadente in semestrul II al anului 2014", se mentioneaza in comunicat.

Compania a reintrat in insolventa in luna februarie, dupa ce a trecut printr-o astfel de procedura in perioada iunie 2010-iunie 2013. Hidroelectrica are o capacitate de productie instalata de 6.400 MW, reprezentand circa o treime din totalul unitatilor de productie din Romania, si asigura anual circa 30% din necesarul de electricitate. Capitalul social al Hidroelectrica este detinut de stat (80,05% din actiuni) si Fondul Proprietatea (19,95%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri