Cedarea actiunilor in rafinaria germana face parte din strategia OMV de vanzarea a unor active, anuntata in 2011. Din 2011, OMV a mai vandut retelele de distributie a carburantilor din Bosnia-Hertegovina si Croatia, precum si divizia de lubrifianti.

"Aceasta tranzactie reprezinta cel mai mare pas in programul de dezinvestitii definit, care vizeaza venituri de pana la 1 miliard de euro pana la finalul anului 2014. Prin vanzarea Bayernoil, optimizarea portofoliului de rafinarii al OMV este finalizata. Rafinariile pe care OMV va continua sa le opereze sunt integrate in mod exceptional in productia de titei si/sau petrochimicale, cu avantaje competitive asociate in pietele principale in care operam", a declarat intr-un comunicat Manfred Leitner, membru al Consiliului Executiv al OMV si responsabil de operatiunile de rafinare si marketing din grupul austriac, scrie Mediafax.

OMV va continua sa opereze cele trei rafinarii pe care le mai are, respectiv Petrobrazi, Schwechat (Austria) si Burghausen (Germania). Cele trei rafinarii au o capacitate anuala cumulata de prelucrare a titeiului de aproximativ 17,4 milioane de tone.