Metrorex plateste anual peste 4 milioane de euro pe serviciile de paza ale firmei Scorseze, potrivit unui raspuns remis wall-street.ro de catre institutie, ca urmare a informatiilor publicate de catre companie.

Conform datelor disponibile pe site-ul Metrorex, compania de transport a achitat in data de 24 martie anul curent suma totala de circa 1,5 milioane de lei (333.000 de euro / curs leu euro - 4,5 lei) pentru serviciile de paza si protectie asigurate de catre firma Scorseze Security pe parcursul lunii februarie. Conform calculelor wall-street.ro , bazate pe raspunsul institutiei, valoarea medie a contractului cu firma de paza se ridica la 4 milioane de euro.

“S.C Metrorex S.A are incheiat cu firma SC Scorseze Security International un contract de prestari servicii de paza pentru un numar de ore de paza. Programul de lucru al agentilor de paza este intocmit in asa fel incat sa asigure numarul de ore contractate”, se arata in raspunsul Metrorex.

Pentru precizari ulterioare referitoare la plata serviciilor catre firma de paza, Metrorex nu a furnizat un raspuns pana la publicarea articolului.

Pe langa serviciile de paza, Metrorex are incheiat cu Asocierea SC Romprest Servicii Integrate S.R.L si S.C Compania Romprest Service SA un contract de prestari servicii de salubrizare pentru o anumita cantitate (mp si mc), programul de lucru al agentilor de salubritate fiind intocmit astfel incat sa asigure curatenia pe toata suprafata contractata. Pentru serviciul de curatenie, compania publica de transport subteran a scos din buzunare doar in luna februarie peste 610.000 de lei (135.000 de euro), echivalentul pe un an intreg de peste 1,6 milioane de euro.

Cele mai mari sume cheltuite de catre Metrorex aferente lunii februarie sunt de departe cele catre grupul Alstom, valoarea cheltuielilor ridicandu-se la aproximativ 12 milioane de lei (circa 2,6 milioane de euro), suma achitata pentru prestarea de servicii. Metrorex este unul dintre cei mai mari clienti ai Alstom in Romania.

Metrorex a incheiat anul 2013 cu afaceri de 119 milioane de euro, in usoara scadere fata de pragul de 120 de milioane de euro depasit in 2012 si o pierdere de 14,5 milioane de euro, un progres fata de pierderea inregistrata in anul anterior, de peste 95 de milioane de euro. Metrorex a acumulat datorii in anul fiscal precedent care s-au ridicat la 78 de milioane de euro, in scadere cu circa 8% fata de valoarea de 84 milioane de euro raportata in anul fiscal 2012. La nivelul anului trecut, compania publica de transport numara peste 4.100 de angajati.

Trebuie sa citesti si Metrorex renunta la plata prin SMS din statii si 10.000 de calatori raman fara posibilitatea de a-si consuma creditul disponibil. “Vor un sistem in regie proprie prin fonduri UE”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri