Bilka Steel, cel mai mare producator local de tigla metalica, a incheiat primul semestru cu afaceri in crestere cu 43%, la circa 45 de milioane de lei (cca. 10 mil. euro), in crestere fata de valoarea de 30-31 milioane de lei inregistrata anul trecut.

“Evolutia din prima jumatate a anului a fost sustinute de investitiile pe care le-am facut pentru noile capacitati de productie. Dupa ce la inceputul anului am achizitionat activele Romlag Brasov si am marit suprafata detinuta cu 27.000 mp, au urmat cele doua linii de productie care au crescut capacitatea de productie pentru tigla metalica Bilka Clasic cu 60%”, a declarat Horatiu Tepes, proprietarul si directorul general al Bilka.

Bilka a inaugurat recent o noua linie de productie care creste capacitatea de productie pentru tigla metalica Clasic cu 30%. „Aceasta este a doua linie pusa anul acesta in functiune la Brasov, dupa cea din luna aprilie. Cele doua linii au crescut capacitatea de productie pentru tigla metalica Bilka Clasic cu 60%. Investitia face parte din programul investitional demarat la inceputul anului, care se ridica la aproximativ cinci milioane de euro si se va finaliza in 2016”, a mai precizat Tepes.

Potrivit acestuia, urmatorul pas pentru companie este o noua linie de accesorii pentru acoperis care va fi realizata din fonduri europene. „Pentru aceasta am depus dosarul in 2011, contractul de finantare a fost semnat la inceputul lui 2014 iar in prezent ne ocupam de procedura de achizitie care estimam ca se va finaliza la mijlocul lui 2015. ", a conchis Horatiu Tepes.

Bilka a inregistrat in 2013 afaceri de 104 milioane de lei (cca. 23 milioane de euro). Bilka Steel din Brasov isi desfasoara activitatea in prezent in mai multe hale de productie care acopera o suprafata de 45.000 mp. Pe poarta fabricii au iesit doar anul trecut peste 3,2 milioane mp de tigla metalica.

Citeste si:
Bilka mizeaza pe afaceri in crestere cu peste 20% in 2015 si...
Bilka mizeaza pe afaceri in...

Piata de tigla metalica este disputata de aproximativ zece producatori importanti, ridicandu-se la o valoare aproximativa de 65 milioane euro, respectiv 14-15 milioane metri patrati.

Principalii concurenti ai Bilka Steel pe piata locala de tigla metalica sunt Lindab, Ruukki, Megaprofil sau Coilprofil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bilka, afaceri in primul semestru cat in primii patru ani pe piata