Lantul de librarii Diverta, care a intrat in insolventa in anul 2010, a inregistrat anul trecut profit operational si o cifra de afaceri de 11 mil. euro, in scadere fata de 2012, anunta retailerul.

Cifra de afaceri a fost anul trecut de 11 mil. euro, in scadere cu un milion de euro fata de 2012. Mai mult in primul semestru al acestui an afacerile au continuat sa scada, cu 16%, pana la 4,2 mil. euro, fata de aceeasi perioada din 2013. Suprafata de retail a fost cu 30% mai mica.

In prezent, Diverta detine o retea de 23 de magazine, din care sase in Bucuresti, cu o suprafata totala de retail de 7.900 mp si 205 angajati. In momentul intrarii in insolventa, retailerul detinea o retea de 65 de magazine.

“La sfarsitul lui 2013, dat fiind bugetul mic alocat de romani dezvoltarii personale si implicit produselor comercializate de Diverta, am fost nevoiti sa regandim inclusiv suprafetele alocate celor mai performante magazine. Politica Diverta pentru perioda urmatoare este de consolidare a businessului, ne dorim sa imbunatatim performanta locatiilor actuale si chiar daca cifra de afaceri este mai mica, important este ca atunci cand tragem linie, rezulatul sa fie pozitiv si compania sa fie stabila”, spune Amalia Buliga, CEO Diverta.

In primul semestru, compania a extins suprafata magazinului din Cluj cu 250 mp deschizand o terasa-cafenea pe perioada verii, si in prezent pregateste deschiderea unui nou magazin in tara. Pe de alta parte, business-ul online a crescut in primele sase luni ale anului la 5% din afaceri.

Citeste si:
Tel Drum, in insolventa, a primit un contract de aproape 1 mil. euro
Tel Drum, aflata in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contractul cu Bechtel risca sa bage CNAIR in insolventa