Lantul de librarii Diverta, care a intrat in insolventa in anul 2010, a inregistrat anul trecut profit operational si o cifra de afaceri de 11 mil. euro, in scadere fata de 2012, anunta retailerul.

Cifra de afaceri a fost anul trecut de 11 mil. euro, in scadere cu un milion de euro fata de 2012. Mai mult in primul semestru al acestui an afacerile au continuat sa scada, cu 16%, pana la 4,2 mil. euro, fata de aceeasi perioada din 2013. Suprafata de retail a fost cu 30% mai mica.

In prezent, Diverta detine o retea de 23 de magazine, din care sase in Bucuresti, cu o suprafata totala de retail de 7.900 mp si 205 angajati. In momentul intrarii in insolventa, retailerul detinea o retea de 65 de magazine.

“La sfarsitul lui 2013, dat fiind bugetul mic alocat de romani dezvoltarii personale si implicit produselor comercializate de Diverta, am fost nevoiti sa regandim inclusiv suprafetele alocate celor mai performante magazine. Politica Diverta pentru perioda urmatoare este de consolidare a businessului, ne dorim sa imbunatatim performanta locatiilor actuale si chiar daca cifra de afaceri este mai mica, important este ca atunci cand tragem linie, rezulatul sa fie pozitiv si compania sa fie stabila”, spune Amalia Buliga, CEO Diverta.

In primul semestru, compania a extins suprafata magazinului din Cluj cu 250 mp deschizand o terasa-cafenea pe perioada verii, si in prezent pregateste deschiderea unui nou magazin in tara. Pe de alta parte, business-ul online a crescut in primele sase luni ale anului la 5% din afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri