Compania americana Emerson a inaugurat, marti, la Cluj-Napoca, o noua platforma de productie si servicii de inginerie in urma unei investitii de 55 de milioane de euro, in care vor lucra peste 700 de persoane, transmite Mediafax.

Balasz Hopka, managerul Emerson SRL, a declarat, marti, ca noua investitie este reprezentata din doua centre care vor asigura servicii de inginerie si asistenta pentru sisteme europene de control si proiecte de automatizari, dar si o hala de productie destinata fabricarii instrumentelor de masurare a debitului, care va oferi calibrare, servicii si training.

Potrivit acestuia, Emerson si-a extins platforma de productie si servicii de inginerie din Parcul Industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, investitia ridicandu-se la 55 de milioane de euro. Aceasta include o cladire care va gazdui Centrul Regional de Proiecte in Inginerie si Centrul European de Sisteme de Integrare, care vor asigura servicii de inginerie si asistenta pentru sisteme europene de control si proiecte de automatizari, dar si servicii de asamblare si testare a sistemelor de comanda pentru proiecte din toata Europa, unde vor lucra peste 700 de persoane.

La randul sau, John Bell, director in cadrul grupului Emerson, a spus ca prin produsele companiei "clientii sunt ajutati sa reduca consumul de energie, sa reduca poluarea pentru protectia mediului, ceea ce inseamna o mare responsabilitate din partea noastra".

La inaugurare au mai participat, printre altii, primarul Emil Boc, viceprimarii Gheorghe Surubaru si Horvath Anna, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, directorul SC Tetarom SA, Viorel Gavrea. Campusul Emerson din Cluj-Napoca este, in prezent, unul dintre cele mai mari puncte de lucru din Europa ale companiei, avand circa 2.000 de angajati.

Emerson produce la Cluj-Napoca regulatoare de presiune, produse de monitorizare si asigurare a debitului, aparate de masurare a debitului si densitatii, sisteme de control si automatica, generatoare de energie, echipamente electrice pentru centrale electrice fotovoltaice si sisteme de actionare.

Compania Emerson a deschis in 2007 prima unitate de productie la Cluj-Napoca, iar de atunci a investit peste 75 de milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie. Emerson a fost infiintata in 1890 in St. Loius, statul american Missouri, si a avut in 2013 vanzari totale de 25 de miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri