Anul 2013 a adus o serie de schimbari in piata producatorilor de lacuri si vopsele, inclusiv la varful clasamentului. Daca in 2012 topul era format din nemtenii de la Kober, Policolor sau Fabryo Corporation, anul 2013 a marcat iesirea celor doua grupuri din urma de pe podium, Deutek si Azur Timisoara luand locul gigantilor din piata de vopsele.

Campionul pietei producatorilor de lacuri si vopsele ramane Kober, companie detinuta de catre omul de afaceri nemtean Aurel Kober, care a reusit sa isi creasca afacerile cu peste 10%, la circa 49 de milioane de euro, inregistrand totodata si cel mai mare profit de la declansarea crizei – 3,2 milioane de euro, conform datelor remise wall-street.ro de catre ONRC, pe baza rezultatelor comunicate de catre companie Ministerului de Finante. Kober detine in momentul de fata cel mai mare numar de angajati din topul celor mai mari producatori de profil, cu circa 475 de salariati.

Pe locul secund in top se situeaza Deutek, companie care desi a cunoscut o crestere sensibila a rulajului de circa 1%, a reusit sa urce pe locul doi, cu un rulaj de 26,8 milioane de euro. Cu acelasi rulaj, dar in usoara scadere se pozitioneaza timisorenii de la Azur, companie care completeaza podiumul producatorilor de lacuri si vopsele si dispune de circa 300 de angajati la nivel national.

Candva liderii pietei de profil, Fabryo Corporation si Policolor au parasit podiumul producatorilor de lacuri si vopsele la nivel local, cele doua companii inregistrand scaderi de 5%, respectiv 24% ale rulajelor, dintre cele doua Fabryo fiind singura care a raportat un profit de un milion de euro in cursul anului trecut.

In cazul Policolor, grupul deruleaza vanzari si prin intermediul firmei Deko Professional Services SRL, companie care la nivelul anului trecut a raportat vanzari de 4,4 milioane de euro, ceea ce urca vanzarile Policolor la 29-30 de milioane de euro.

Potrivit jucatorilor din industria de profil, piata de lacuri si vopsele s-a ridicat anul trecut la o valoare de circa 135-140 de milioane de euro. Cum arata tabloul celor mai mari producatori de lacuri si vopsele din Romania, in graficul de mai jos!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri