BCR Leasing, crestere cu 42 % in H1

BCR Leasing a inregistrat in prima parte a anului rezultate cu 42 % mai mari, fata de perioada similara a anului trecut si vizeaza pentru sfarsitul anului un ritm de crestere peste medie.

"Speram ca pana la sfarsitul anului sa ne mentinem ritmul de crestere peste nivelul mediu de crestere a pietei", a declarat pentru Rompres presedintele companiei, Claudiu Stanescu. .

In primele patru luni ale anului compania a finantat bunuri in valoare de peste 28 milioane euro, iar in 2005 valoarea s-a ridicat la 235 milioane euro.

La sfarsitul primului semestru din 2006, structura portofoliului BCR Leasing cuprindea in proportie de 59 %- leasing pentru autoturisme, inclusiv flote, 15 % - vehicule comerciale, 24 %- echipamente si utilaje industriale si circa 2 %- leasing pentru imobile cu destinatie productiva sau comerciala.

In prezent compania detine o cota de piata de 11 % si 26 locatii in intreaga tara.

"Speram sa ne mentinem in acest top si, in mod firesc, sa crestem", a precizat Stanescu.

Potrivit acestuia proiectele de crestere a cotei de piata vor tine cont de adaptarea la schimbarile din mediul economic si legislativ, prin adaptarea la normele BNR, pregatirea pentru deschiderea pietei dupa aderarea la UE, precum si integrarea in Grupul BCR-Erste.

Principalele categorii de clienti de leasing pe piata romaneasca sunt, in ordinea aportului la valoarea totala a contractelor, persoanele juridice (75 %), sectorul public si ONG-urile (15 %) si persoanele fizice (zece %).

Presedintele companiei considera ca dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana circa 40 % dintre firmele de leasing vor disparea de pe piata, din cauza imposibilitatii de adaptare la noile conditii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri