Producatorul de sisteme de profile din PVC pentru ferestre, usi si rulouri VEKA a finalizat achizitia competitorului Gealan, dupa ce tranzactia dintre cele doua grupuri germane prezente si in Romania a primit aprobarea autoritatilor concurentiale.

Achizitia, care implica preluarea tuturor subsidiarelor si activitatilor Gealan din Europa, a primit aprobarea atat din partea Consiliului Concurentei Federal, cat si a institutiilor omoloage la nivel european, se arata intr-un comunicat al VEKA.

Datorita pozitionarilor pe segmente diferite ale celor doua companii pe pietele nationale in care isi desfasoara activitatile, VEKA va pastra Gealan in forma actuala, ambele branduri urmand sa existe si pe viitor, separat, si sa isi consolideze pozitiile actuale.

"Ne aflam in plin proces de planificare a strategiei celor doua branduri, acesta implicand o serie de evaluari interne si externe pentru identificarea tuturor oportunitatilor de dezvoltare. Achizitia si provocarea de a raspunde cerintelor pietei sub noua formula reprezinta o importanta directie in viitoarea orientare strategica a grupului VEKA", a declarat Andreas Hartleif, CEO-ul VEKA.

Consiliul Concurentei din Romania a autorizat tranzactia la finele lunii mai. Tranzactia dintre VEKA si Gealan a fost anuntata in martie, partile convenind ca informatiile referitoare la achizitie sa ramana confidentiale.

Grupul VEKA are peste 3.600 de angajati in 25 de subsidiare pe trei continente din intreaga lume, si a inregistrat o cifra de afaceri de 793 de milioane de euro in 2013. Prin achizitia Gealan de la fondul de investitii Halder, VEKA si-a marit personalul cu 1.150 de angajati si va ajunge la un rulaj anual de peste un miliard de euro.

Fondul de investitii Halder, parte a companiei belgiene Gimv-Gruppe, a detinut pachetul majoritar de actiuni al Gealan intre anii 2002-2004 si a redevenit proprietarul grupului german in 2011, preluand pachetul majoritar de la Axa Private Equity, inregistrata in Franta.

In Romania, grupul VEKA este prezent prin importuri, in timp ce Gealan este si producator de profile din PVC, avand o fabrica in Bucuresti. Cele doua companii se numara printre principalii furnizori de profile din PVC de pe piata romaneasca.

Afacerile VEKA din Romania au crescut cu 7% anul trecut, la 16 milioane euro, iar rulajul Gealan Romania a stagnat la aproximativ 25 milioane euro. Vanzarile anuale de tamplarie izolanta din Romania sunt evaluate la aproximativ 300 milioane euro, din care segmentul de profile PVC acopera circa o treime.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri