Produsele petroliere pentru statiile de distributie ale Lukoil din Ungaria vor fi livrate, incepand cu luna aprilie 2005, de rafinaria Petrotel Lukoil din Romania, informeaza un comunicat al companiei petroliere rusesti. Potrivit comunicatului, decizia de alimentare a bezinariilor din Ungaria de la rafinaria din Romania survine unei serii de achizitii, in urma careia Lukoil Downstream Ungaria - parte a grupului Lukoil - a preluat de la compania austriaca AVA 15 statii de distributie de carburanti.

Astfel, reteaua de benzinarii controlata de compania ruseasca in Ungaria numara 26 de unitati, care, potrivit comunicatului, reprezinta 5% din piata de profil din Ungaria. Statiile de distributie sunt amplasate pe principalele magistrale auto in partea de est si sud-vest a tarii. Totodata, conducerea companiei a anuntat ca, in urmatorul semestru al anului 2005, toate unitatile de distributie din Ungaria vor fi aduse la standardele corporative ale Lukoil. "Extinderea retelei de distributie din Ungaria corespunde programului corporativ de dezvoltare a segmentului de afaceri - Procesare titei si desfacere - in Europa Centrala", a spus vicepresedintele Lukoil, Leonid Fedun. Rafinaria Petrotel Ploiesti a fost redeschisa la sfarsitul lunii octombrie 2004, dupa finalizarea lucrarilor de modernizare care au redus la jumatate emisiile de substante poluante rezultate din activitatea rafinariei.

Conducerea grupului a anuntat la acea vreme ca o parte din produsele Petrotel vor fi exportate, printre pietele externe vizate aflandu-se Republica Moldova, unde Lukoil detine 80 de benzinarii, si Ungaria. Activitatea rafinariei fusese oprita in 2001 pentru lucrari de modernizare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce tendinte vor genera schimbari pe piata retailerilor de carburanti