Consumul mediu la principalele alimente s-a majorat in luna ianuarie fata de perioada similara a anului trecut, fiind consemnate cresteri la unele alimente cu o cerere in stagnare sau chiar descrescatoare in anul 2004, reiese din datele furnizate de Ministerul Agriculturii.

Astfel de exemple se regasesc la zahar, oua si lapte, produse cu o cerere mai mare in acest an, si pentru care s-a inregistrat, in 2004, un anumit declin sau o mentinere aproape de nivelul din 2003.
In luna ianuarie, la zahar a fost atins un nivel de 2,3 kilograme/cap de locuitor, fata de 2,2 kilograme in perioada similara din 2004, in timp ce la lapte cresterea este de 0,3 litri, consumul mediu atingand 17,1 litri.

De asemenea, s-a marit si cererea de oua de la 18 bucati, in ianuarie 2004, la o medie pe locuitor de 19 bucati. Fata de luna corespondenta din anul trecut, cererea medie individuala a fost in crestere si pentru celelalte produse de baza, aflate pe o curba ascendenta inca de anul trecut.
Din datele remise de Ministerul Agriculturii reiese o majorare cu 0,17 litri la consumul mediu de ulei, pana la 0,8 litri pe luna.

Pe aceeasi evolutie se inscrie cererea de faina, cu 10,1 kilograme pe cap de locuitor, mai mare cu 21,7% in raport cu ianuarie 2004.
O confirmare a obiceiului de consum al populatiei a fost evidentiata si la malai, cu o cantitate de 0,4 kilograme pe cap de locuitor, comparativ cu 0,3 kilograme in prima luna a anului trecut.

Produsele din carne si carnea isi consolideaza cota in cosul alimentar al populatiei, cu o cantitate medie suplimentara fata de ianuarie 2004 de 0,3 kg pe cap de locuitor, respectiv o crestere cu 12,5%.
Consumul mediu s-a marit de la 0,9 kilograme, la 1,1 kilograme la carnea de pasare, si cu 0,1 kilograme, pana la 1,2 kilograme, in cazul carnii de porc. Potrivit comunicatului, la stabilirea consumului
s-a luat in considerare productia interna, importul si exportul principalelor produse alimentare.
Totodata, calculul a fost efectuat pentru o populatie de 21,7 milioane locuitori, din care 11,6 milioane traiesc in mediul urban.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri