Astfel de exemple se regasesc la zahar, oua si lapte, produse cu o cerere mai mare in acest an, si pentru care s-a inregistrat, in 2004, un anumit declin sau o mentinere aproape de nivelul din 2003.
In luna ianuarie, la zahar a fost atins un nivel de 2,3 kilograme/cap de locuitor, fata de 2,2 kilograme in perioada similara din 2004, in timp ce la lapte cresterea este de 0,3 litri, consumul mediu atingand 17,1 litri.
De asemenea, s-a marit si cererea de oua de la 18 bucati, in ianuarie 2004, la o medie pe locuitor de 19 bucati. Fata de luna corespondenta din anul trecut, cererea medie individuala a fost in crestere si pentru celelalte produse de baza, aflate pe o curba ascendenta inca de anul trecut.
Din datele remise de Ministerul Agriculturii reiese o majorare cu 0,17 litri la consumul mediu de ulei, pana la 0,8 litri pe luna.
Pe aceeasi evolutie se inscrie cererea de faina, cu 10,1 kilograme pe cap de locuitor, mai mare cu 21,7% in raport cu ianuarie 2004.
O confirmare a obiceiului de consum al populatiei a fost evidentiata si la malai, cu o cantitate de 0,4 kilograme pe cap de locuitor, comparativ cu 0,3 kilograme in prima luna a anului trecut.
Produsele din carne si carnea isi consolideaza cota in cosul alimentar al populatiei, cu o cantitate medie suplimentara fata de ianuarie 2004 de 0,3 kg pe cap de locuitor, respectiv o crestere cu 12,5%.
Consumul mediu s-a marit de la 0,9 kilograme, la 1,1 kilograme la carnea de pasare, si cu 0,1 kilograme, pana la 1,2 kilograme, in cazul carnii de porc. Potrivit comunicatului, la stabilirea consumului
s-a luat in considerare productia interna, importul si exportul principalelor produse alimentare.
Totodata, calculul a fost efectuat pentru o populatie de 21,7 milioane locuitori, din care 11,6 milioane traiesc in mediul urban.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: