Blue Air intentioneaza sa participe, impreuna cu fondul de investitii Renaissance Capital, detinut de grupul rus Onexim, controlat de omul de afaceri Mikhail Prokhoroc, la procedura de privatizare a operatorului Cyprus Airways, potrivit companiei aeriene low-cost.

In acest scop, reprezentantii Blue Air au facut o vizita in Cipru unde au avut mai multe intalniri cu oficiali ai guvernului Cipru, ai Autoritatii Aeronautice si ai consultantului KPMG desemnat pentru structurarea procedurii de privatizare, se arata intr-un comunicat al operatorului, potrivit Mediafax.

Blue Air precizeaza ca, avand in vedere acordul de confidentialitate incheiat cu guvernul Republicii Cipru prin intermediul consultantului care se ocupa de privatizare, in stadiul actual nu pot fi facute publice detaliile tehnice ale acestei tranzactii.

Infiintata in anul 1947, Cyprus Airways este compania nationala a Republicii Cipru si opereaza 6 aeronave Airbus 320 catre 19 destinatii in Europa si Orientul Apropiat. Cyprus Airways are incheiate parteneriate cu mai multe companii aeriene printre care si Tarom. Firma Airline Management Solutions, infiintata de patru actionari romani, a preluat in mai 2013 fondul de comert al Blue Air, companie controlata de omul de afaceri Nelu Iordache.

Infiintata in 1995, Renaissance Capital este o companie de investitii activa in Rusia si republici ex-sovietice, Europa Centrala si de Est si Africa, detinuta de grupul rus Onexim, fondat de miliardarul rus Mikhail Prokhorov.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri