Fabryo, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de tencuieli decorative (lacuri si vopsele) si-a bugetat pentru acest an investitii cuprinse intre 3 – 4 milioane de euro, suma care va fi gestionata in cea mai mare parte catre campaniile de promovare, in R&D (research and development), dar si in fabrica de mortare pe care o va finaliza in aceasta toamna pe platforma industriala din Popesti Leordeni.

“Vom investi intre 3 – 4 milioane de euro atat in dezvoltarea brandului si in constructia fabricii de mortare din Popesti Leordeni, cat si in marketing sau R&D, cea mai mare pondere fiind directionata catre promovare, in jur de doua milioane de euro. Aproximativ jumatate de milion de euro va fi directionat catre R&D, buget similar cu cel de anul trecut”, a declarat Dragos Militaru, CEO al Fabryo Corporation.

Trebuie sa citesti si interviul cu Seful Fabryo: Exodul este cea mai mare problema a Romaniei. Socul sociodemografic nu mai poate fi inlocuit, evolutii de doua cifre in piata nu vom mai vedea prea curand

Lucrarile la noua fabrica au inceput in primul trimestru al anului 2014, pe platforma industriala detinuta de companie in Popesti - Leordeni, iar intrarea acesteia in functiune este preconizata pentru luna octombrie 2014. “Viitoarea facilitate de productie ne va dubla practic capacitatea de productie de mortare. Am investit in dezvoltarea unor retete noi, am investit in echipamente, iar din toamna vom porni efectiv motoarele fabricii”, a precizat seful Fabryo.

Afla si cum In piata locala de bricolaj vor ramane doar trei jucatori si de ce strategia pretului cel mai mic in DIY este sinucidere curata

Afacerile Fabryo Corporation, rezultate in urma fuziunii cu Atlas Paints, s-au ridicat anul trecut la circa 40 de milioane de euro, peste 80% din vanzari fiind generate de tencuielile decorative, diferenta fiind acoperita de solutiile non-decorative. Producatorul de vopsele Fabryo, detinut de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, si-a unit in toamna anului 2012 operatiunile cu Atlas Paints, divizia de materiale pentru constructii a companiei Atlas Corporation, controlata de omul de afaceri grec John Sitinas.

Principalii concurenti ai Fabryo Corporation pe plan local sunt Kober, Policolor, Deutek sau Azur.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri