Coca-Cola Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria bauturilor racoritoare, introduce pe piata locala un ambalaj realizat in proportie de pana la 30% din plante.

Noul ambalaj, realizat prin tehnologia PlantBottleTM, este folosit, incepand din luna iulie, pentru recipientele de 500 de ml de apa plata si carbogazoasa Dorna si Dorna Izvorul Alb. Ambalajul este 100% reciclabil si reduce emisiile de dioxid de carbon eliberate in atmosfera. “In esenta, inlocuim o parte din combustibilii fosili folositi in fabricarea PET-urilor cu materii prime din plante, fara a scadea performanta ambalajelor. Acest lucru reduce impactul pe care compania il poate avea asupra mediului inconjurator si micsoreaza dependenta de petrol”, spune Raluca Vlad, brand manager Dorna.

Doar in anul 2010, introducerea ambalajelor PlantBottleTM a echivalat cu eliminarea a aproximativ 30.000 de tone de dioxid de carbon (CO2) sau a aproximativ 60.000 barili de petrol, care ar fi fost folositi pentru a produce PET-urile clasice.

In prezent, tehnologia PlantBottle foloseste etanol din trestie de zahar din Brazilia. Culturile de trestie de zahar din Brazilia sunt intretinute aproape in totalitate cu apa de ploaie, fara sa fie nevoie de cantitati suplimentare de apa pentru irigare. De asemenea, trestia de zahar este cultivata in cantitati industriale, folosind fertilizatori organici, pe terenuri arabile degradate pentru a nu irosi terenurile arabile destinate culturilor agricole pentru hrana populatiei.

Obiectivul Coca-Cola este ca, pana in anul 2020, sa inlocuiasca toate materialele pe baza de petrol si combustibili fosili din componenta PET-urilor clasice, cu materiale obtinute din plante, precum si sa introduca ambalajele PlantBottleTM pentru toate produsele din portofoliul companiei.

In Romania Coca-Cola mai detine unitati de productie la Ploiesti si Timisoara, dupa ce in 2008 si 2009 a inchis fabricile din Oradea si Iasi. Coca-Cola este prezenta in Romania prin Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania. In Romania lucreaza in cadrul producatorului 1.800 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri