Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter a inregistrat in primul semestru al acestui an in Romania vanzari cu 5,2% mai mari comparativ cu perioada similara din 2013, la 74,6 milioane euro, potrivit unui raport al companiei.

In primele sase luni ale anului trecut, compania a avut afaceri de 71,2 milioane euro. Gedeon Richter detine in Romania o fabrica de medicamente in Targu-Mures - Gedeon Richter Romania, o retea de peste 120 de farmacii - Gedeon Richter Farmacia si distribuitorul Pharmafarm, noteaza Mediafax.

Activitatile de distributie si retail din Romania genereaza 72% din veniturile grupului pe acest segment, respectiv 66,8 milioane euro, reprezentand o crestere cu 7,9% fata de primele sase luni ale anului trecut. "O reducere usoara a termenelor de plata a continuat pe piata farmaceutica romaneasca in prima jumatate a anului 2014, dar intarzierile excesive continua sa domine in sectorul farma", noteaza grupul.

Pe segmentul produselor farmaceutice proprii, in perioada analizata, vanzarile au scazut cu 2,5%, la 15,5 milioane euro. In lei scaderea a fost de 0,8%, la 69,2 milioane lei, comparativ cu primul semestru din 2013.

Vanzarile unor contraceptive orale, precum Cavinton, Aflamin si Zoledronic, au avut principala contributie la dinamica din primul semestru al acestui an. De altfel, pe segmentul de produse destinate ingrijirii femeilor, Gedeon Richter a raportat vanzari in crestere cu 12,9%, la 3,5 millioane euro.

Gedeon Richter a platit, in al doilea trimestru, o taxa clawback de 4,1 milioane lei (900.000 euro) aferenta primelor trei luni. La nivel de grup, Gedeon Richter a inregistrat o scadere cu 5,3% a vanzarilor in primele sase luni, la 569,4 milioane euro, si cu 21,9% a profitului net atribuibil actionarilor, la 75,4 milioane euro. Rezultatele au fost afectate de scaderile inregistrate in Rusia, de 25,3% in euro, si Ucraina, de 23,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri