Farmaceutica Remedia Deva si-a crescut profitul net cu 22,23%, mai exact 285.000 euro. Totusi, vanzarile au fost similare cu cele de anul trecut, respectiv 27 milioane euro.

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) a inregistrat in primul semestru vanzari nete de 119,8 milioane lei (27 milioane euro), similare cu cele din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net a crescut cu 22,23%, la 1,25 milioane lei (285.000 euro), potrivit Mediafax.

In primele sase luni ale anului trecut, compania a consemnat vanzari de 119,48 milioane lei si un profit de 1,02 milioane lei. Distributia catre farmacii are o pondere de 65,8% din total, livrarile catre spitale si clinici 21,84% si antrepozit si alte operatiuni 11,41%. "Principalele riscuri care pot influenta desfasurarea activitatii societatii in bune conditii sunt riscul de neincasare a creantelor, riscul valutar si impredictibilitatea legislativa. Referitor la riscul de neincasare a creantelor, asistam la o majorare a acestora. Reducerea termenului de plata de catre Casele de Sanatate de la peste 300 de zile la aproximativ 90 de zile, a scos la iveala problemele de management al cash-flow-ului in cazul farmaciilor si micilor lanturi independente. In aceste conditii consideram ca o parte din cei peste 2.500 de clienti farmacii vor avea dificultati in plata catre Farmaceutica Remedia a sumelor datorate", se arata in raportul financiar semestrial al companiei.

In prima parte a acestui an, durata medie de recuperare a creantelor a fost de 119 zile, comparativ cu 168 de zile in prima jumatate a anuui trecut. Pentru perioada urmatoare, Remedia are printre obiective majorarea volumului vanzarilor si obtinerea unor discounturi mai mari de la furnizori si dezvoltarea serviciilor logistice. Investitiile realizate de distribuitor in perioada analizata au vizat rebrandingul unor farmacii, modernizarea altora, achizitia de mijloace de transport de marfa, achizitia a doua farmacii si a unei oficine locale si deschiderea altor doua farmacii si sase oficine locale de distributie.

Potrivit datelor de pe website-ul companiei, Remedia are in prezent o retea de 88 de farmacii si opt centre logistice. Distribuitorul detine unitati in judetele Alba, Arad, Brasov, Cluj, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Sibiu, Timis, Tulcea si Bucuresti. Compania a bugetat pentru acest an un profit net de 2,7 milioane lei (610.000 euro), cu 10% mai mic decat castigul obtinut anul trecut, si venituri nete din vanzarea de marfuri de 258,5 milioane lei (57,4 milioane euro), in crestere cu 7%. Anul trecut Farmaceutica Remedia Deva a inregistrat un profit net de 3 milioane lei, cu 45% mai redus decat rezultatul din 2012, la afaceri in stagnare, la 237,8 milioane lei (53,8 milioane euro).

Remedia detine sub 2% din piata de medicamente si produse farmaceutice, conform unor date prezentate anterior de companie. Potrivit celor mai recente raportari, presedintele Consiliului de Administratie, Valentin Norbert Tarus, are 66,5% din actiunile companiei. In actionariat se mai regaseste omul de afaceri Lutz Stache, care detine indirect 16,49% din titluri, atat in nume propriu, cat si prin firma AHG Vermogenverwaltungs Cottbus Deu. Compania are o capitalizare de 29,1 milioane lei (6,65 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri