Mittal Steel Hunedoara a raportat pierderi de 75,8 milioane de lei pentru 2005, la o cifra de afaceri de 585 milioane de lei, ca urmare a evolutiei nefavorabile a pietei siderurgice la nivel global, informeaza Mediafax.

Comparativ cu exercitiul financiar anterior, cifra de afaceri a crescut in 2005 cu 15%, insa veniturile totale s-au injumatatit, de la 1,37 miliarde de lei in 2004 la 527 milioane de lei anul trecut. Mittal Steel Hunedoara are ca obiect de activitate producerea si comercializarea produselor din otel (profile laminate la cald, sarma laminata si otel beton, semifabricate pentru tevi etc.), fiind cel mai important producator de laminate lungi din otel din Romania.

Principalii clienti pe piata interna sunt Mittal Steel Roman, 41,45% din cifra de afaceri la intern si Valmet Hunedoara 9,9%. Pe piata externa, principalul client a fost Serina Steel Trading (35,08% din cifra de afaceri externa).

Mittal Steel Holdings NV detine o participatie de 86,58% din capitalul companiei, un alt actionar semnificativ fiind SIF Banat Crisana, cu 11,05%. Grupul Mittal Steel mai detine in Romania combinatele Mittal Steel Galati, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Roman.

Combinatul Mittal Steel Galati a inregistrat anul trecut pierderi de 109 milioane lei, fata de un profit de 1,3 miliarde lei in 2004, pe fondul cresterii cheltuielilor cu materiile prime si a scaderii cererii de produse din otel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri