Compania Hidro Tarnita a lansat joi anuntul de atragere a investitorilor in proiectul hidrocentralei de 1 miliard de euro in judetul Cluj.

Hidrocenrtrala Tarnita-Lapustesti ar urma sa fie construita, pe parcursul a 5-7 ani, la 30 km de orasul Cluj-Napoca, pe valea raului Somesul Cald. Unitatea este prevazuta sa aiba patru grupuri de 250 MW fiecare, anunta Mediafax.

In timpul constructiei centralei vor fi create peste 4.000 de locuri de munca. Actionarii Hidro Tarnita sunt Electrica si Complexul Energetic Hunedoara, fiecare cu cate 50% din actiuni. In anunt se precizeaza ca la capitalul companiei Hidro Tarnita vor participa Complexul Energetic Hunedoara, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, si Societatea de Administrare pentru Participatii in Energie (SAPE), alaturi de investitori care urmeaza sa fie selectati.

SAPE a fost infiintata ca sa ges¬tioneze pachetele minoritare de actiuni cu care a ramas Electrica SA la companiile de distributie si furnizare a energiei electrice privatizate. Pentru proiectul Tarnita, care dateaza din timpul regimului comunist, s-au facut mai multe studii de fezabilitate de-a lungul timpului.

Andrei Gerea: Constructia...
Citeste si: Constructia hidrocentralei Tarnita ar putea incepe in 2016


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cablul energetic submarin catre Turcia s-a dus la fund