Producatorul de tevi TMK-Artrom Slatina (ART), parte a grupului rus TMK, a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri cu 14,3% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, la 530,6 miliaone lei (118,84 milioane de euro) si un profit net de 26 milioane de lei (5,82 milioane de euro).

In primul semestru al anului trecut, compania a obtinut o cifra de afaceri de 464,35 milioane de lei si un profit de 1,92 milioane de lei. Cifra de afaceri este compusa din vanzari de bunuri, in valoare de 530,26 milioane de lei in primul semestru, si vanzari de servicii, in suma de 324.597 lei, potrivit unui comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Costul vanzarilor a crescut cu 10,3%, de la 407,27 milioane de lei in primele sase luni ale anului trecut la 449,44 milioane de lei. Profitul brut a avansat in intervalul analizat cu 42%, de la 57,1 milioane de lei la 81,1 milioane de lei. Imbunatatirea semnificativa a profitului a fost sustinuta de rezultatele operationale, dar si de un impact de peste 9 milioane de lei din diferente de curs valutar, informeaza Mediafax.

Astfel, diferentele de curs valutar au adus un castig net de 4,27 milioane de lei in primele sase luni ale acestui an, fata de un efect negativ de 4,96 milioane de lei in perioada similara a anului trecut. TMK-Artrom Slatina a bugetat pentru anul in curs o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de lei (250 milioane de euro), cu 25,4% mai mare comparativ cu nivelul de 876,7 milioane lei inregistrat anul trecut.

Totodata, compania se asteapta la un profit net de 64,5 milioane de lei, de 5,4 ori mai mare fata de castigul de 11,8 milioane de lei de anul trecut. Producatorul de tevi a programat pentru acest an investitii de 31,6 milioane de lei.

TMK Europe, subsidiara din Germania a grupului rus TMK, detine 92,73% din actiunile companiei din Slatina. Grupul rus mai controleaza in Romania combinatul siderurgic TMK-Resita. Actiunile TMK-Artrom au inchis luni in urcare cu 0,4% pe bursa de la Bucuresti, la 2,52 lei, nivel la care capitalizarea de piata a companiei este de 292,75 milioane de lei (65,9 milioane de euro). Sumele in euro pentru cifra de afaceri si profit au fost calculate la cursul mediu BNR de 4,4645 lei/euro din primele sase luni ale anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri