IKEA a lansat catalogul pe 2015 intr-un tiraj de 905.000 exemplare. Ca si in anii trecuti cataloagele vor fi distribuite in Bucuresti, Ploiesti, Pitesti si zonele limitrofe acestor orase. In catalogul 2015 vor fi peste 200 de produse cu preturi mai mici decat in catalogul 2014. Reducerea medie pentru aceste peste 200 de produse este de 18%. La nivel de catalog complet scaderea de pret este de sub 1,5%.

Suedezii de la IKEA au lansat marti catalogul 2015 si au anuntat ca circa 30% din produsele din noul catalog vor fi noi. Catalogul Ikea 2015 va fi distribuit intre 18 august si 7 septembrie.

Gigantul suedez IKEA, prezent pe piata din Romania din anul 2007 cu un magazin in zona Baneasa din Capitala, a dat recent unda verde vanzarilor online de mobila. Practic, orice roman care nu avea acces la produsele retailerului poate acum sa comande online din orice zona din tara. Serviciul de plata online va fi disponibil in curand. In ceea ce priveste estimarile privind ponderea comenzilor online in total vanzari, reprezentantii companiei nu au oferit cifre. Circa 70% din oferta retailerului de mobila este disponibila si pentru comenzi online.

"Intreaga dezvoltare a serviciului de comenzi online s-a desfasurat pe durata a cateva luni. Serviciul de comenzi online a fost dezvoltat la nivel local, de catre echipa magazinului IKEA din zona comerciala Baneasa. Investitia a fost una minima, pentru ca am folosit resursele logistice existente. Am avut nevoie de resurse suplimentare pentru dezvoltarea noii interfete pentru comenzi online si am angajat noi colegi in departamentul de relatii cu clientii, pentru a procesa comenzile primite in urma lansarii noului serviciu", a declarat anterior Mihaela Muresan, director de marketing al IKEA Romania. In tarile in care IKEA a introdus cumparaturile online proiectul a avut un mare succes. Spre exemplu, vanzarile au crescut cu 25% in Marea Britanie.

Retailerul suedez IKEA a raportat in perioada 1 septembrie-31 august 2013 vanzari de 440 mil. lei, in crestere cu aproximativ 10% fata de anul trecut. Pentru anul fiscal 2014 compania va anunta in toamna rezultatele, oficialii IKEA au mentionat insa acum ca per total rezultatele au fost mai bune decat in anul fiscal precedent.

IKEA ramane fara CEO in Romania
Citeste si: IKEA ramane fara CEO in Romania

IKEA lucreaza in Romania cu 40 de furnizori locali care livreaza circa 4% din produsele comercializate in magazinul din Bucuresti. Anul acesta au aparut pe piata si informatii potrivit carora suedezii ar deschide o fabrica in Romania, insa oficialii IKEA au spus ca nu exista niciun plan pentru o unitate de productie pe plan local. Legat de investitiile recent, IKEA a investit pe plan local in "inverzirea" magazinului si a reusit o reducere a consumului de circa 30%.

Sursa foto: IKEA, shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Boxe inteligente, ascunse in mobila IKEA