Kaufland investeste 8,5 milioane de euro intr-un nou magazin

Compania Kaufland, una dintre cele mai mari si expansive societati de comert cu amanuntul din Europa, va deschide joi, 27 iulie, la Satu Mare al unsprezecelea hipermarket din reteaua sa in Romania.

Investitia in hipermarketul din Satu Mare se ridica la aproximativ 8,5 milioane de euro. Pe terenul de 20.500 de metri patrati a fost ridicat magazinul Kaufland, pe o suprafata de 6.000 de metri patrati, si se afla, de asemenea, o parcare pentru clienti, de 284 de locuri.

Intrarea Kaufland pe piata romaneasca a avut loc pe 13 octombrie 2005, prin deschiderea primului hipermarket in Bucuresti, in zona Bucur Obor.

Lantul de magazine s-a extins apoi rapid, prin deschiderea magazinelor din Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj-Napoca si Hunedoara.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, cu peste 166.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.

Concernul Kaufland este reprezentat de peste 730 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. In luna martie a acestui an, a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.

Pana in prezent, investitia totala in Romania a ajuns la aproximativ 200 de milioane de euro. Kaufland Romania a creat pana in momentul actual aproximativ 2.900 de noi locuri de munca, la sediul central si in magazinele din Bucuresti si din provincie, precum si la noul depozit central situat in Parcul Industrial Ploiesti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
AutoCar, a opta companie care cere falimentul Euroins. Ce spune asiguratorul
Setari Cookie-uri