Grupul de morarit si panificatie Loulis a inregistrat, in primele trei luni ale acestui an, un profit net de 4,504 milioane lei, veniturile totale ale companiei cifrandu-se la 39,364 milioane lei, iar cheltuielile totale la 35,309 milioane lei, potrivit raportarii financiare transmise Bursei de Valori Bucuresti.
Cifra de afaceri neta a companiei s-a ridicat la 33,691 milioane lei, veniturile din exploatare totalizand 34,302 milioane lei, iar cele financiare 5,062 lei.

Creantele societatii se cifrau, la 31 martie, la 19,239 milioane lei, iar datoriile totale de 113,431 milioane lei. Datoriile ce trebuiau platite intr-o perioada de un an se ridicau la 109,367 lei, iar activele circulante, respectiv datoriile curente nete ajungeau la 94,602 milioane lei.

Intrarea Grupului Loulis pe piata din Romania a fost posibila prin preluarea a doua unitati de profil din Bucuresti si Targu Mures, si anume Titan SA si Mopan SA, fiind listate la Bursa. Prezenta companiei pe piata locala a fost consolidata odata cu punerea in functiune a unui nou complex industrial langa Bucuresti (Moara Loulis SA) in anul 2003. intreaga activitate de productie din cadrul complexului Titan a fost transferata in perioada 2002 2003 in noul sediu de la Cernica, care a devenit centrul operatiunilor Loulis in Romania.

In ianuarie 2005, Mopan si Moara Loulis au fuzionat, in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor aprobandu-se schimbarea denumirii noii companii in Loulis SA. Reunirea celor doua companii in plan economic si operational sub forma unei structuri unice, are ca scop formarea unei companii mult mai solide si competitive pe piata moraritului si panificatiei din Romania. Compania rezultata in urma fuziunii este listata la Bursa de Valori Bucuresti. Actionarul majoritar al companiei este Loulis International Foods Enterprises, din Grecia. Printre ceilalti actionari importanti se numara fondul de investitii Global Finance si compania elena de panificatie Katselis Sons.

Compania dispune de o capacitate anuala de macinare de 280.000 tone, o capacitate silozuri de 80.000 tone, o suprafata depozite de 15.000 mp, un parc auto de peste 140 vehicule si circa 680 angajati permanenti. Printre produsele Loulis se numara faina, paste fainoase, produse de panificatie (paine, cozonaci etc), pateuri, aluaturi congelate, cereale etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri