CFR SA a amanat din nou termenele de depunere a ofertelor pentru reabilitarea a 140 kilometri de cale ferata pe sectiunea CF Frontiera-Curtici-Simeria, cu o valoare estimata de 2,3 miliarde euro, pana in septembrie, dupa ce potentialii ofertanti au depus mai multe contestatii si solicitari de clarificare.

Proiectele vizeaza reabilitarea subtronsoanelor Km 614 - Cap Y Barzava (44,7 km), Cap Y Barzava - Cap Y Ilteu (36,1 km), Cap Y Ilteu - Gurasada (19,7 km) si Gurasada - Simeria (40,8 km), pe teritoriul judetelor Arad si Hunedoara. Lucrarile pentru primele doua loturi au o valoare estimata de 3,8 miliarde lei, iar in cazul celorlalte doua tronsoane sunt evaluate la 4,4 miliarde lei, fara TVA.

Licitatiile, lansate initial in februarie, au fost anulate de CFR in aprilie dupa descoperirea unor "erori sau omisiuni" in documentatia proiectelor. Ulterior, administratorul retelei feroviare publice a reluat procedurile, noul termen pentru depunerea ofertelor fiind stabilit la 29 iulie.

"Termenele de depunere si deschidere au fost decalate succesiv, la data prezenta acestea fiind de 1 septembrie 2014 (licitatia pentru subtronsoanele 2a si 2b), respectiv 4 septembrie 2014 (licitatia pentru subtronsoanele 2c si 3). Temeiul legal al decalarii acestor termene consta in prevederile OUG 34/2006 (art.72 si art.50)", se arata intr-un raspuns transmis de CFR.

Multi operatori economici cel clarificari "cu caracter complex"

Reprezentantii companiei arata ca aplicarea acestor prevederi legale privind decalarea termenelor de depunere si deschidere a ofertelor este determinata, printre altele, de primirea unui numar mare de solicitari de clarificari din partea operatorilor economici, "multe cu caracter complex", care necesita solicitarea raspunsurilor din partea proiectantului, cat si de organizarea de vizite de amplasament pentru companiile interesate de participarea la procedura.

Termenele au fost amanate si din cauza depunerii a cate cinci contestatii pentru fiecare din cele doua licitatii.
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a suspendat licitatia pentru subtronsoanele 2a si 2b , decizia fiind aplicata de CFR SA in perioada 2-24 iulie, potrivit sursei citate. Un alt motiv pentru decalarea termenelor a fost efectuarea de modificari/corectari ale documentatiei de atribuire, in cadrul solutionarii contestatiilor, precum si conform celor dispuse de catre CNSC.

"Cele doua licitatii se afla in stadiul de solicitari de clarificari la documentatia de atribuire si elaborare a ofertelor inainte de deschidere. Pana la data prezentei nu au fost depuse oferte din partea operatorilor economici interesati", mai arata CFR. Proiectul este finantat cu bani europeni, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Transport 2007-2013 si 2014-2020, si fonduri de la bugetul de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri