Grupul spaniol Bamesa a incheiat un acord cu grupul siderurgic multinational Arcelor pentru a infiinta in Romania un centru de servicii destinat produselor din otel.
Bamesa urmeaza sa aiba o participatie de 60% la viitoarea fabrica. Noul centru va fi amplasat la Topoloveni, la 20 kilometri de Pitesti, locatie aleasa datorita apropierii de sediul SC Automobile Dacia apartinand grupului Renault, unde este produs modelul Dacia Logan.

Viitoarea investitie este prognozata a atinge valoarea de 30 milioane euro pana in anul 2008, iar capacitatea finala instalata a fabricii urmand sa fie de 300.000 tone. Prima etapa a proiectului de constructie a fost deja demarata pe o suprafata de teren de 130.000 metri patrati, urmand ca centrul de servicii sa fie operational in prima jumatate a anului 2007. Pentru aceasta prima faza a proiectului, Bamesa a avut sprijinul Agentiei Romane de Investitii Straine (ARIS), informeaza Rompres.

"Am colaborat foarte bine cu ARIS si cu autoritatile locale, in special domnul Botarca, primarul orasului Topoloveni, inca din faza de planificare a intregului proiect, autoritatile dovedindu-se un partener de incredere pentru proiectul de investitie al companiei Bamesa", a declarat Gabriel Gahete, managerul general pentru Romania.

Dotat cu echipamente de inalta tehnologie pentru a putea sa furnizeze servicii complete constand in linii de presa pentru decupare tabla, taiere longitudinala, taiere in bucati trapezoidale de o anumita lungime, acest centru intentioneaza sa se pozitioneze ca unul de referinta pentru sectorul auto si cel al aparatelor de uz casnic, urmand sa-si dezvolte activitatile si in alte sectoare.

Modelul este identic cu cel pe care Bamesa si Arcelor il dezvolta de mai mult de opt ani de zile in Turcia, unde subsidiara Bamesa Celik isi mentine pozitia de lider ca centru de servicii in industria auto.

Bamesa efectueaza activitati de centru de servicii (SSC) destinate produselor de otel in mai multe tari precum: Spania, Portugalia, Franta, Turcia, manifestand interes pentru Mexic si, incepand cu anul trecut, pentru Romania, urmand sa atinga in 2006 o cifra de afaceri de aproximativ un miliard de euro.

Prin acest nou centru (SSC), Bamesa impreuna cu Arcelor intentioneaza sa-si intareasca prezenta in zona centrala si de est a Europei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri