Putem discuta despre crestere economica sanatoasa doar in cazul unor noi investitii, care au lipsit insa anul acesta, spune Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros Cash&Carry.

“Ca spunem crestere de 1% sau scadere de 1% vorbim insa de stagnare Acelasi punct de vedere este impartasit si de reprezentantii retailerului Billa, care sustin ca scaderea PIB din trimestrul 2 s-a tradus si in consum, neexistand premise ca acest trend sa se imbunatateasca.

Romania a reintrat in recesiune tehnica, dupa doua trimestre consecutive de contractie a PIB, Romania nu doar ca a avut cea mai slaba performanta din regiune, dar a inregistrat si cea mai mare scadere economica trimestriala din UE 28, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat. INS a revizuit in secret datele privind evolutia din T1 2014, care au fost trimise doar catre Comisia Europeana si nu au fost anuntate in mod public. Acestea confirma recesiunea tehnica dupa transformarea cresterii din T1, de 0,2%, intr-o contractie de 0,2%. Romania este de altfel si singura tara din regiune care a inregistrat o scadere a PIB.

Cititi si opiniile altor manageri sau oameni de afaceri romani despre contractia economiei locale.

Citeste si:
Lidl a lansat o lingurita care va reduce consumul de zahar cu 20%
Lidl a lansat o lingurita...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Insolventele se inmultesc in comert. Consumul pierde teren