Sumele accesate prin schema de ajutor de minimis sunt oferite pe o perioada de cel putin 6 luni si cel mult 12 luni, pentru acoperirea cheltuielilor salariale complete cu angajatii noi. "Prin aceasta schema de minimis vizam reducerea numarului somerilor in randul tinerilor prin dezvoltarea activitatilor in sectorul privat. Astfel, cu ajutorul acestor proiecte, se vor crea aproximativ 6.400 noi locuri de munca destinate tinerilor absolventi", a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism.

Numarul maxim de posturi care vor face obiectul subventionarii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul:
• Pentru microintreprinderi – 3 locuri de munca nou create (posturi)
• Pentru intreprinderile mijlocii – 7 locuri de munca nou create (posturi)
• Pentru intreprinderile medii – 15 locuri de munca nou create (posturi)

Inscrierea la ajutorul de minimis 2014 privind "Locurile de munca subventionate" se poate face din 25 august 2014 prin descarcarea formularelor de pe pe site-ul www.aippimm.ro la rubrica Proiecte sau direct pe linkul: http://www.aippimm.ro/categorie/schema-de-ajutor-de-minimis-locuri-de-munca-subventionate/ precum si de pe site-ul www.imm.gov.ro.