CFR a raportat un profit contabil de 160 mil. lei in S1

CFR SA a inregistrat in primul semestru un profit contabil de 160 milioane de lei (35,8 milioane euro), in crestere cu 29% de la 124 milioane de lei in aceeasi perioada din 2013, insa veniturile companiei de stat au scazut cu 10,6%, la 1,04 miliarde de lei (233,4 milioane euro).

CFR SA a raportat pentru prima jumatate a anului trecut venituri din activitatea de exploatare si administrare a infrastructurii feroviare de 1,16 miliarde de lei. Cheltuielilele companiei au scazut in intervalul analizat cu 15,4%, la 882 milioane de lei, potrivit unui comunicat al CFR SA, scrie Mediafax.

In comunicat se arata ca transportatorul feroviar nu inregistreaza nicio datorie la bugetul de stat si la bugetul de asigurari sociale iar, iar arieratele comerciale au scazut in primul semestru cu 36,41% fata de primele sase luni ale anului trecut. Compania nu precizeaza nivelul arieratelor.

"Sustinerea programului de investitii pentru proiectele POS-T reprezinta in continuare o prioritate pentru companie, in primele sase luni ale acestui an fiind efectuate plati in valoare de 380 milioane de lei, in crestere cu 58,33% fata de perioada similara a anului 2013", potrivit comunicatului. CFR SA, detinuta de Ministerul Transporturilor, administreaza o retea feroviara de 20.077 kilometri lungime, a saptea ca marime din Europa.

Citeste si:
CFR repune în circulație mai multe trenuri
CFR repune în circulație mai...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cu mezelurile în online: producătorul român Elit, despre evoluția în pandemie
Setari Cookie-uri