E. ON Energie AG va plati 372.900 de euro catre Electrica pentru a-si pastra procentul de 51% din actiunile furnizorului de electricitate E.ON Moldova, a declarat purtatorul de cuvant al E.ON Moldova, Lucian Luca.

"E.ON Energie AG va trebui sa plateasca in perioada imediat urmatoare catre Electrica 51% din contravaloarea majorarii de capital social unilaterala facuta de aceasta societate la E.ON Moldova SA. Electrica a adus aport in natura la capitalul E.ON Moldova mai multe terenuri a caror valoare insumata ajunge la 2,632 milioane de lei ceea ce inseamna circa 731.000 de euro", a mai spus Lucian Luca, informeaza NewsIn.

Ca urmare a majorarii de capital social, E.ON a pierdut 0,20% din E.ON Moldova in favoarea Electrica. Astfel, tabloul actionarilor s-a schimbat in sensul ca E.ON Energie AG a ajuns sa detina 50,80% din E.ON Moldova iar participatia Electrica a crescut la 49,20%.

Electrica a majorat recent capitalul social al E.ON Moldova cu 38 de terenuri, patru apartinand de distributia de electricitate de la Bacau, 17 de cea de la Neamt, 7 de cea de la Botosani, tot 7 de distributia de la Vaslui si 3 de cea de la Suceava.

Compania germana de utilitati E.ON a ajuns sa detina in schimbul a 100 milioane de euro un pachet de 51% din actiunile Electrica Moldova, achitand 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62% din actiuni si operand apoi o majorare de capital social.

La finele anului trecut, in urma aplicarii mecanismului de ajustare, E.ON a mai platit catre Electrica suma de 836.894 de euro. Dupa preluarea Electrica Moldova, E.ON a decis sa restructureze compania si sa-i schimbe numele in E.ON Moldova. Compania distribuie si furnizeaza energie electrica in judetele Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui si Neamt. La momentul privatizarii, avea peste 1,3 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Electrica si-a acoperit pierderea din primul trimestru