Novartis ar putea incepe productia unui medicament pentru tratarea insuficientei cardiace, dupa ce testele clinice au avut rezultate mai bune decat s-a anticipat, iar compania urmeaza sa ceara aprobarea autoritatilor americane, vanzarile fiind estimate la 8 miliarde dolari anual, relateaza Bloomberg.

Noul medicament, testat de catre compania elvetiana pe 8.442 de persoane, a avut ca efect reducerea ratei decesului si a spitalizarii din cauza insuficientei cardiace cu 20% fata de tratamentul standard cu enalapril, care a fost singurul utilizat pentru bolile cardiace in ultimii 25 de ani, scrie Mediafax.

Peste 26 de milioane de pacienti din toata lumea care sufera de insuficienta cardiaca ar putea beneficia de un nou tratament. Novartis a anuntat, de asemenea, ca incearca sa obtina aprobarea autoritatilor din Statele Unite in acest an, pentru a incepe productia medicamentului. Noul medicament ar putea genera vanzari de pana la 8 miliarde de dolari pe an pentru compania farmaceutica, potrivit unui analist al Sanford C. Bernstein & Co din New York, Timothy Anderson.

"Cand am auzit rezultatele, reactia mea a fost: «Sigur?» Cand vezi astfel de rezultate, vrei sa te asiguri ca ai auzit bine. Acest medicament va deveni unul dintre brandurile noastre. In mod sigur este o oportunitate de miliarde de dolari", a afirmat David Epstein, seful diviziei de produse farmaceutice a companiei.

Noul medicament, numit LCZ696, combina inhibatorul utilizat in prezent cu un nou tip de substanta, ceea ce ridica presiunea exercitata asupra inimii si permite rinichilor sa functioneze normal. Insuficienta cardiaca este o boala incurabila care nu permite inimii sa pompeze o cantitate suficienta de sange in organism. Potrivit datelor Novartis, unu din cinci indivizi sufera de insuficienta cardiaca de-a lungul vietii. Novartis este una dintre cei mai importanti producatori de medicamente din lume, in 2013 ocupand locul intai intre companiile din domeniul farmaceutic ca vanzari (57,9 miliarde de dolari).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri