UTI Grup a castigat prin licitatie un contract de 17 milioane lei, plus TVA (circa 3,9 milioane euro), pentru constructia a trei statii de epurare in judetul Mehedinti, care vor deservi localitatile Strehaia, Cujmir si Gura Vaii.

Contractul pentru realizarea celor trei obiective a fost atribuit prin licitatie publica de catre Secom - Drobeta Turnu Severin, in urma careia oferta depusa de asocierea formata din UTI Grup (lider) si FGG Lucas Construct, a fost declarata castigatoare.

Valoarea totala a contractului este de 17 milioane de lei, plus TVA (aproximativ 3,9 milioane de euro), iar lucrarile de proiectare si constructii pentru cele trei statii vor fi finalizate in termen de 12 luni de la data acordarii ordinului de incepere a lucrarilor. Proiectul beneficiaza de finantare europeana prin Programului Operational Sectorial de Mediu, informeaza Mediafax.

In cadrul proiectului, UTI va asigura partea de proiectare si executie a lucrarilor, obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare realizarii constructiilor, furnizarea, montajul si testarea echipamentelor tehnice si tehnologice, punerea in functiune, instruirea personalului beneficiarului, precum si serviciile de mentenanta in perioada de garantie. Potrivit UTI, cele trei localitati din Mehedinti nu beneficiaza de un sistem de colectare si epurare a apei menajere, aceasta fiind deversata direct in arealul natural.

Printre beneficii, limitarea poluarii

"Beneficiile acestui proiect sunt multiple, atat pentru locuitorii din cele trei localitati, prin cresterea calitatii resurselor naturale, terestre si subterane si reducerea riscurilor de imbolnavire cauzate de poluarea necontrolata, cat si pentru mediu, prin protejarea ecosistemului inconjurator si reducerea impactul negativ al poluarii si al infiltratiilor de ape uzate in reteaua hidrografica a judetului Mehedinti", se arata in comunicatul companiei.

UTI Grup a realizat lucrari similare pentru Compania de Apa Oltenia, in cadrul proiectului "Reabilitarea si modernizarea surselor de apa si a statiilor de tratare pentru orasele Scornicesti, Potcoava, Draganesti Olt si Piatra Olt" si pentru Compania de Apa Somes, in proiectul "Extinderea si modernizarea Statiei de epurare Cluj-Napoca". In prezent, compania deruleaza lucrari pentru reabilitarea si modernizarea statiilor de epurare Filiasi (judetul Dolj) si Dorohoi (judetul Botosani).

UTI Grup este o companie de tip holding, cu capital majoritar romanesc, fondata in 1990, fiind organizata la nivel operational pe patru linii de business: sisteme de securitate pentru infrastructuri critice si aparare, tehnologia informatiei si comunicatii, managementul traficului, constructii si facility management.

Compania are filiale in Republica Moldova, Polonia, Italia, Olanda, Azerbaijan si activitati in tari din Europa Centrala si de Sud, precum si in Orientul Mijlociu. In 2013, grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 140 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri