Ferrobeton, companie care a intrat pe piata locala in anul 2007, parte a grupului irlandez CRH, tinteste o dublare a rulajului in acest an pe fondul proiectelor aflate in plina desfasurare, printre acestea numarandu-se livrari de produse pentru pasajul Mihai Bravu din Capitala sau proiectul Mega Mall din cartierul bucurestean Pantelimon.

Desi 2013 a fost poate unul dintre cei mai dificili ani pentru industria producatorilor de prefabricate, evolutie negativa venita pe fondul lipsei de proiecte atat publice cat si private, anul 2014, dar mai ales partea a doua a sa, a adus din nou optimismul pe chipul jucatorilor din piata de profil, care intrevad cresteri ale rulajelor. Este si cazul Ferrobeton, companie implicata deja in mai multe proiecte importante, printre care pasajul Mihai Bravu – pentru care a produs si montat peste 80 de grinzi principale si predale din beton armat necesare tablierului, dar si anumite grinzi pentru parapet – lucrari la Centrul Comercial Mega Mall tot din Bucuresti, cat si o hala de depozitare pentru grupul american Monsanto sau o hala de productie si depozitare pentru Draxlmaier, la Codlea.

“Mizam pe o dublare a afacerilor in acest an, evolutia fiind o consecinta atat a investitiilor derulate in facilitatea de productie de langa Ploiesti, cat si datorita contractelor in care suntem implicati. (…) Anul 2013 a fost unul foarte dificil, business-ul contractandu-se aproape la jumatate, de la 7,6 milioane de euro, la circa 4 milioane de euro, dar partea a doua a acestui an ne na sperante de crestere, astfel ca tinta pentru finalul anului este de a reveni si depasi nivelul anului 2012, astfel sa reusim sa atingem pragul de 8 milioane de euro al business-ului”, a declarat intr-o intalnire cu presa Alpar Kozma, director comercial Ferrobeton.

Ferrobeton a intrat oficial in Romania in anul 2008, o data cu declansarea crizei, cand a inaugurat fabrica din judetul Prahova, in urma unei investitii de 12 milioane de euro. Pentru Ferrobeton lucreaza in prezent circa 75 de angajati, insa numarul acestora poate varia in functie de capacitatea de lucru necesara. “Lucram la turatie maxima, atat noi, cat si evolutia in piata se simte. Este un val favorabil. Daca anul trecut capacitatea de productie era undeva la 50-60%, in 2014 ajunge la 80, chiar 90%”, a declarat Alpar Kozma. Ferrobeton are o capacitate totala de productie de peste 20.000 de metri cubi pe an

Din datele companiei, in prezent doar 25% din rulaje sunt asigurate de proiectele de infrastructura, in timp ce 75% sunt reprezentate de proiectele private – care include fabrici, centre comerciale sau spatii industriale. Potrivit Ferrobeton, piata totala a producatorilor de prefabricate se situeaza undeva la nivelul de 80 de milioane de euro.

Principalul jucator pe piata de prefabricate este Somaco, grup aflat in proprietatea fondului de investitii Oresa Ventures, companie cu afaceri care anul trecut s-au cifrat la circa 22 de milioane de euro. In prima parte a acestui an Somaco Grup Prefabricate a achizitionat doua fabrici ale Europrefabricate, in schimbul sumei de 8 milioane de euro.

Sursa foto: Patrick Vrabie | WALL-STREET.RO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri