Halliburton, companie americana de servicii petroliere, fondata in anul 1919, urmareste doua domenii cu potential in Romania, sporirea productiei din campurile petroliere mature si dezvoltarea de proiecte de mare adancime in Marea Neagra, i-a comunicat presedintele pentru Emisfera Estica al grupului energetic american, Joe Rainey, premierului Ponta.

Potrivit unui comunicat al Executivului , prim-ministrul Victor Ponta s-a intalnit, joi, la Palatul Victoria, cu presedintele pentru Emisfera Estica al companiei Halliburton, Joe Rainey, relateaza Mediafax. Presedintele Rainey si-a exprimat cu acest prilej interesul pentru cunoasterea evolutiilor din sectorul energetic din Romania si a prezentat noile investitii ale Halliburton in Romania.

"Halliburton se focalizeaza pe doua domenii cu un mare potential de crestere in Romania, sporirea productiei din campurile petroliere mature si dezvoltarea de proiecte de mare adancime in Marea Neagra", se arata in comunicatul Guvernului.

Reprezentantii Halliburton s-au interesat totodata despre perspectivele diverselor ramuri ale industriei de petrol si gaze, in timp ce premierul Ponta a solicitat implicarea expertizei locale din Romania in viitoarele operatiuni ce vor fi dezvoltate de companie. Premierul a incurajat conducerea companiei, cu sediul atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Emiratele Arabe Unite, sa dezvolte investitii in Romania, luand in considerare posibilele oportunitati in productia de petrol din campurile mature si in operatiunile din zona romaneasca a Marii Negre.

"Ne dorim ca Romania sa devina pentru companiile americane din industria petrolului un punct de operatiuni regional pentru Europa de Sud Est si vecinatatea Estica. Compania Halliburton este binevenita in Romania si am aprecia ca aceasta sa isi diversifice activitatile aici, in industria petrolului si a gazelor", a spus Ponta in cadrul intalnirii.

Halliburton Energy Services Romania SRL a furnizat deja servicii si echipamente, in schimbul a 9,76 milioane dolari (fara TVA), pentru un program de forare in Marea Neagra derulat de ExxonMobil Exploration and Production, subsidiara a ExxonMobil, si OMV Petrom. Acestea din urma vor investi, timp de patru ani, circa 68 milioane de dolari (fara TVA) pentru forari in Marea Neagra.
Halliburton este unul din cei mai mari furnizori globali de produse si servicii din industria de petrol si gaze, avand peste 80.000 de angajati in circa 80 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri