"Societatea Nationala Nuclearelectrica anunta ca in data de 8 septembrie 2014, ora 17:30, Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National, pentru remedierea unei defectiuni aparute la generatorul electric. Toate sistemele au actionat conform proiectului, fara a afecta securitatea nucleara a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza Mediafax.

Nuclearelectrica anuntat marti ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost deconectata luni, la ora 17:30, de la Sistemul Energetic National, pentru remedierea unei defectiuni aparute la generatorul electric. Toate sistemele au actionat conform proiectului, fara a afecta securitatea nucleara a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator, potrivit companiei.

Cauzele defectiunii sunt investigate, prin teste si masuratori, de o echipa de specialisti ai centralei, cu suport din partea fabricantului instalatiei, compania General Electric. Dupa remedierea defectiunii, Unitatea 2 va fi reconectata la Sistemul Energetic National.

Centrala de la Cernavoda functioneaza cu doua reactoare, care acopera aproape 20% din consumul de energie la nivel national. Nuclearelectrica este controlata de stat, care detine 81,27% din actiuni, in timp ce restul actiunilor sunt in portofoliile altor investitori.

2018 BMW M5 (F90) prezinta...
Citeste si: 2018 BMW M5 (F90) prezinta primele defectiuni!