Producatorul de electricitate Nuclearelectrica (SNN) a deconectat de la Sistemul Energetic National Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavoda, pentru a remedia o defectiune de la generatorul electric.

"Societatea Nationala Nuclearelectrica anunta ca in data de 8 septembrie 2014, ora 17:30, Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National, pentru remedierea unei defectiuni aparute la generatorul electric. Toate sistemele au actionat conform proiectului, fara a afecta securitatea nucleara a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza Mediafax.

Nuclearelectrica anuntat marti ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost deconectata luni, la ora 17:30, de la Sistemul Energetic National, pentru remedierea unei defectiuni aparute la generatorul electric. Toate sistemele au actionat conform proiectului, fara a afecta securitatea nucleara a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator, potrivit companiei.

Cauzele defectiunii sunt investigate, prin teste si masuratori, de o echipa de specialisti ai centralei, cu suport din partea fabricantului instalatiei, compania General Electric. Dupa remedierea defectiunii, Unitatea 2 va fi reconectata la Sistemul Energetic National.

Centrala de la Cernavoda functioneaza cu doua reactoare, care acopera aproape 20% din consumul de energie la nivel national. Nuclearelectrica este controlata de stat, care detine 81,27% din actiuni, in timp ce restul actiunilor sunt in portofoliile altor investitori.

Citeste si:
Brokerii de pe bursă lucrează de acasă. Companiile cer vot electronic
Coronavirus | Brokerii de pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Cernobil, destinatie turistica pentru romani. Cat costa sa il vizitezi
Setari Cookie-uri