Solicitarea deschiderii procedurii de reorganizare a fost inregistrata la 20 august, iar instanta a aprobat cererea debitorului la 3 septembrie. "Admite cererea debitorului. In temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa deschide procedura generala impotriva debitorului", arata decizia publicata pe site-ul instantei.

Termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului este 17 octombrie, prima sedinta a adunarii generale a creditorilor va avea loc la 11 noiembrie iar termenul de definitivare a tabelului creantelor este 2 decembrie. Instanta a desemnat firma Five SPRL drept administrator judiciar provizoriu, scrie Mediafax.

CFR IRLU a fost infiintata in anul 2001, prin externalizarea activitatii de reparatii locomotive din cadrul CFR Marfa, si realizeaza lucrari de revizii, reparatii si modernizari locomotive atat pentru operatori feroviari locali, cat si din strainatate.

Potrivit informatiilor raportate la Ministerul de Finante, filiala CFR Marfa a incheiat anul trecut cu afaceri de 86,1 milioane lei, pierderi de 32,1 milioane lei si un numar mediu de 1.710 salariati. Datoriile CFR IRLU au totalizat 96 milioane lei la finele lui 2013.