Firma italiana Pirelli, unul dintre cei mai importanti producatori de avelope de din lume, va deschide o reprezentanta la Bumbesti-Jiu, judetul Gorj, unde va produce filtre de curatire pentru motoarele Diesel, pentru toate tipurile de masini echipate cu Euro 5. Punctul de lucru va fi amplasat in Parcul Industraial de la Bumbesti-Jiu, iar valoarea toatala a investitiei se ridica la 70 de milioane de euro.

Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, a afirmat, vineri, ca ceea ce este imbucurator pentru gorjeni este faptul ca Pirelli va crea aproximativ 1.000 de locuri de munca. Calinoiu a mai precizat pentru NewsIn ca, in Gorj, timp de mai multi ani, s-au perindat mai multe firme straine dornice sa investeasca in numeroase domenii de activitatea, insa, pana in prezent, nici una dintre acestea nu a trecut la fapte.

Presedintele CJ Gorj a declarat ca va incerca sa-i ajute pe investitorii italieni sa treaca mai usor peste partea birocratica pentru ca, pana acum, spune el, „oamenii de afaceri straini s-au cam impiedicat de acte, autorizatii si avize“.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si