Praktiker, candva liderul pietei locale de bricolaj, a deschis magazinul din Targu Jiu, al 28-lea al retelei, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro, marcand astfel prima inaugurare a retailerului DIY dupa cinci ani de “seceta”.

Deschiderea magazinului Praktiker din Targu Jiu reprezinta totodata si prima inaugurare a unui magazin de bricolaj sub conducerea lui Omer Susli, omul de afaceri care a achizitionat la inceputul acestui an operatiunile locale ale nemtilor cu acelasi nume, companie care s-a confruntat cu probleme pe mai multe piete din regiune. Praktiker Targu Jiu are o suprafata de vanzare de aproximativ 4.000 de metri patrati, ceea ce il transforma in cel mai mic spatiu comercial detinut de grupul cu 28 de unitati la nivel local, iar in noul spatiu vor lucra circa 40 de angajati, marcand in acest fel si magazinul de bricolaj al retelei cu cel mai scazut numar de salariati.

Potrivit reprezentantilor Praktiker, investitia necesara pentru inaugurarea magazinului s-a ridicat la 1,5 milioane de euro. “Magazinul din Targu Jiu a necesitat o investitie scazuta, asta deoarece nu am fost nevoiti sa facem schimbari foarte mari, mai ales ca vorbim despre un magazin simtitor mai mic decat restul spatiilor pe care le detinem. In plus, magazinul a fost amenajat pe un spatiu inchiriat si nu pe unul cumparat. In momentul de fata Praktiker Targu Jiu este magazinul cu cea mai mica suprafata de vanzare a companiei la nivel local. Doar magazinele Praktiker Focsani, Praktiker Piata Neamt si Praktiker Targoviste se apropie de aceasta suprafata”, a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker Romania, intr-o discutie cu jurnalistul wall-street.ro , la inaugurarea magazinului din judetul Gorj.

Dupa declin, Praktiker are planuri mari: 17 noi magazine de bricolaj in Romania

Sub conducerea omului de afaceri Omer Susli, Praktiker, companie care anul trecut a inregistrat afaceri de 130 de milioane de euro, cel mai scazut nivel al grupului de dupa criza, si-a propus sa ajunga la o retea de 45 de magazine in Romania. “Sunt inca 15 locatii in care Praktiker nu este prezenta. Planul nostru vizeaza ca in urmatorii ani sa crestem reteaua cu inca 17 unitati si sa ajungem la un total de 45 de magazine in Romania. Urmarim orice oportunitate ne iese in cale, iar directia va fi ca pe viitor spatiile Praktiker sa fie dezvoltate pe terenuri aflate in proprietatea noastra, si nu inchiriate”, a mai aratat Omer Susli.

Intrebat de situatia din piata si de schimbarile care au vizat-o, privind exitul OBI, achizitia Baumax de catre Leroy Merlin sau intrarea Kingfisher in Romania, prin achizitia Bricostore, Omer Susli este de parere ca lucrurile incep sa se aseze, dar apreciaza ca este inca la inceput de drum. “Piata locala de bricolaj este tanara, practic primul magazin deschis a fost un spatiu comercial inaugurat in anul 2002. Sunt numai 12 ani de experienta in zona de DIY pentru Romania. Este putin, daca vom compara cu Vestul Europei, unde sunt retele de bricolaj cu experienta de zeci de ani”, a mai spus Omer Susli.

Despre viziunea lui Omer Susli pe piata de briocolaj, planurile cu Praktiker in Romania si care au fost greselile care au stat la esecul retailerului DIY la noi in tara, intr-un interviu pe larg din editia de luni a wall-street.ro .

Sursa foto: Patrick Vrabie | WALL-STREET.RO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri